Στίβος: Βρετανός ολοκλήρωσε μία… τρελή αποστολή για φιλανθρωπικό σκοπό

Τις τελευταίες ώρες του 2022, ένας Βρετανός πέτυχε τον τρελό στόχο που είχε θέσει για τη χρονιά: να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο λίρες για τη μάχη κατά του καρκίνου τρέχοντας 365 μαραθωνίους σε 365 ημέρες!

Ο 53χρονος, Γκάρι ΜακΚί, έτρεξε τον 365ο μαραθώνιο της χρονιάς το Σάββατο, καλύπτοντας 15.330 χιλιόμετρα, ενώ τον υποδέχθηκε ένα μικρό πλήθος υποστηρικτών κοντά στο σπίτι του.

Ο πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος ζει στο Κλίτορ Μορ στη βορειοδυτική Αγγλία, θα παραδώσει το ποσό που συγκέντρωσε στον σύλλογο Macmillan Cancer Support. «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα ρεκόρ, αλλά η βοήθεια προς τους ανθρώπους», έσπευσε να τονίσει.

Αυτή δεν είναι η πρώτη πρόκληση του Γκάρι ΜακΚί υπέρ των φιλανθρωπικών οργανώσεων: έχει ήδη πετάξει σε όλη τη Βραζιλία, έχει σκαρφαλώσει στο Κιλιμάντζαρο, έχει καλύψει κωπηλατικές αποστάσεις αντίστοιχες με τη Μάγχη, ενώ είχε τρέξει 100 μαραθώνιους σε 100 ημέρες το 2017 και 110 σε 110 ημέρες το 2021.

Φέτος βέβαια ανέβασε αρκετά τον πήχη, ενώ για την ολοκλήρωση του στόχου του χρειάστηκε 22 ζευγάρια sneakers. Μαζί του όταν έτρεχε το πρωί, πριν δουλέψει το απόγευμα σε μια τοποθεσία επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων, ήταν πολλοί ανώνυμοι, αλλά και αθλητές, όπως ο Άγγλος προπονητής ράγκμπι Κέβιν Σίνφιλντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.