«Χάλκινη» η Γκουντούρα στο Στρασβούργο

Η Ελληνίδα ξιφομάχος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο γαλλικό κύπελλο σπάθης στην Αλσατία και μάλιστα το εξασφάλισε με νίκη κόντρα στην Ισπανίδα Martín-Portugués, την αθλήτρια που της στέρησε την είσοδο στον τελικό του πρόσφατου παγκοσμίου κυπέλλου.

Όπως είχαμε αναφέρει εδώ, η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου αγωνίστηκαν σήμερα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γαλλικό κύπελλο σπάθης που λειτούργησε και για τις δύο ως προπονητικό τεστ ενόψει των σημαντικών αγωνιστικών ραντεβού που έρχονται. Αμφότερες πέρασαν με άνεση από τον προκριματικό γύρο, η Γκουντούρα με 5 νίκες/1 ήττα και η Γεωργιάδου με 6 νίκες ως το Νο2 του ταμπλό των 32.
Η Γεωργιάδου στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα απέκλεισε με ευκολία την Καναδέζα Gordon με 15-7 και στη συνέχεια έκανε το 2/2 κόντρα στην Γαλλίδα Aime με 15-11 για να μπει στην οκτάδα. Την νικηφόρα πορεία της σταμάτησε στον προημιτελικό η Γιαπωνέζα Risa Takashima (Νο25 του κόσμου) με 15-10. Στην τελική κατάταξη η αθλήτριά μας κατέκτησε την 5η θέση. Η Γκουντούρα από την άλλη επικράτησε εύκολα στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα επί της Γαλλίδας Fidry με 15-5 και στη συνέχεια απέκλεισε και την Ινδή Chadalavada με 15-12. Στην κρίσιμη μάχη για την εξασφάλιση μεταλλίου βρήκε μπροστά της την Ισπανίδα Martín-Portugués, η οποία λίγες εβδομάδες πριν την είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του παγκόσμιου κυπέλλου του Αλγερίου και είχε προχωρήσει μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αυτή τη φορά η Ελληνίδα μπόρεσε να της πάρει τον αέρα με σκορ 15-9 και να προχωρήσει εκείνη στον ημιτελικό. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τη Γαλλίδα Balzer η οποία έπαιξε καλύτερη ξιφασκία στον ημιτελικό και πήρε τη νίκη κόντρα στην Γκουντούρα με 15-11. Το χρυσό μετάλλιο όμως ξέφυγε τελικά από τα χέρια της Γαλλίδας, μιας και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022, η Γιαπωνέζα Emura Misaki, ήταν η νικήτρια του τελικού με 15-12.
Θυμίζουμε ότι η Δώρα Γκουντούρα, η Δέσποινα Γεωργιάδου αλλά και η Μαρίνα Παΐζη θα αγωνιστούν μαζί με όλα τα μεγάλα ονόματα της γυναικείας σπάθης στο φημισμένο γκραν πρι σπάθης της Ορλεάνης (Γαλλία) μεταξύ 2-4 Δεκεμβρίου. Ακολουθεί η πρώτη οκτάδα στο Στρασβούργο και η θέση των αθλητριών στην παγκόσμια κατάταξη της FIE:
1. Misaki (Ιαπωνία) – Νο2
2. Balzer (Γαλλία) – Νο7
3. Takashima (Ιαπωνία) – Νο25
3. Γκουντούρα (Ελλάδα) – Νο5
5. Γεωργιάδου (Ελλάδα) – Νο3
6. Martín-Portugués (Ισπανία) – Νο4
7. Clapier (Γαλλία) – Νο75
8. Rifkiss (Γαλλία) – Νο45


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.