Ιστιοπλοΐα: 42 στα 45 μετάλλια κατέληξαν στην Ελλάδα!

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε η «31η Athens International Sailing Week» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (13/11) στον Φαληρικό όρμο.

Παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που διαμορφώθηκαν σε όλη την Ευρώπη λόγω του πολέμου και έχουν επηρεάσει το σύνολο του αθλητικού κόσμου, η διοργάνωση φιλοξένησε 400 σκάφη από 7 χώρες.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και οι ναυτικοί όμιλοι που συνεργάστηκαν (Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης, Ι.Ο.Π. ΔΕΗ, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Ο.Ε. και Ν.Ο.Π. Φαλήρου) έκαναν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τους Ελληνες και ξένους αθλητές και αθλήτριές οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν έναν πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό αγώνα.

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να γίνουν συναρπαστικές ιστιοδρομίες και το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο μέχρι την τελευταία κούρσα.

Για μια ακόμη φορά οι Ελληνες ιστιοπλόοι πρωταγωνίστησαν σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα το νέο αίμα. Αυθεντικά ταλέντα που υπόσχονται πολλά για το μέλλον.

Γι’ αυτό και η ΕΙΟ βοηθά όσο μπορεί με τα προπονητικά καμπ και τους συνεχείς αγώνες σε όλη την χώρα, έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να βρουν ρυθμό και να μεταβούν σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Το περασμένο καλοκαίρι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας κατέκτησαν 18 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ στη «Διεθνή Εβδομάδα της Αθήνας» στην κυριολεξία σάρωσαν τα μετάλλια. Σε σύνολο 45 μεταλλίων στις ολυμπιακές και διεθνείς κατηγορίες κατέκτησαν τα 42!!! Δύο μετάλλια πήρε η Ουγγαρία και ένα η Μαλαισία.

Οι ξένες αποστολές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την οργάνωση του αγώνα σε θάλασσα και στεριά και αρκετοί ήταν αυτοί που ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες για τη λειτουργία του «AthensInternationalSailingCenter» στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Να τονιστεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας συμμετείχαν στον αγώνα 7 σωματεία ΑμεΑ απ’ όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκαν οι Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, Ι.Ο. Πατρών, Ν.Ο. Καλαμάτας «ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες, Ν.Ο. Τζιτζιφιών- Καλλιθέας και βέβαια το σωματείο που άντεξε στις δυσκολίες τα πέτρινα χρόνια και κράτησε ψηλά τη σημαία της Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στην Ελλάδα, το σωματείο Ιστιοπλοΐα για όλους Sailiability Hellas .

Η υπόσχεση και το στοίχημα της Επιτροπής Ανάπτυξης ΑμεΑ και της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι το 2023 να διπλασιαστούν τα σωματεία αυτά. Γιατί η ελληνική ιστιοπλοΐα ΑμεΑ πέρασε δια πυρός και σιδήρου, άντεξε και συνεχίζει για το καλύτερο.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στην ελληνική περιφέρεια στηρίζει το Ιταλικό Ίδρυμα @fondazioneterzopilastro.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί η ζωντανή μετάδοση του αγώνα από την ερασιτεχνική ομάδα LiveStreaming της Ομοσπονδίας. Σε ένα ακόμη ιστορικό διεθνή αγώνα η εικόνα μεταφέρθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν μη τι άλλο κάθε αθλητής έχει αυξημένο κίνητρο όταν οι καθένας έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί την αγωνιστική προσπάθειά του στον θαλάσσιο στίβο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.