Η ΕΟΕ επιβραβεύει τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση της να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και να ανταμείψει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν ή θα κατακτήσουν μετάλλια εντός του 2022, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Οσον αφορά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όσοι ανέβηκαν στο βάθρο θα πάρουν ως υποτροφία για το χρυσό 8.000 ευρώ, για το ασημένιο 4.000 ευρώ και για το χάλκινο 2.000 ευρώ. Για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα δοθούν από την ΕΟΕ 4.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, 2.000 ευρώ για το ασημένιο και 1.000 για το χάλκινο.

Στα ομαδικά αθλήματα, μέχρι 5 αθλητές θα δοθεί δύο φορές το αντίστοιχο ποσό του ατομικού, δια του αριθμού των αθλητών, μέχρι 8 αθλητές θα δοθεί το αντίστοιχο πόσο του ατομικού επί τρεις φορές, δια του αριθμού των αθλητών και σε περιπτώσεις 9 αθλητών και πάνω, το ποσό του ατομικού θα πολλαπλασιαστεί επί πέντε, δια του αριθμού των αθλητών.

Για την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος είπε: «Διανύουμε μία χρονιά με πολλές και σημαντικές επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά, τα κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία σε δύσκολες συνθήκες. Η ΕΟΕ αποφάσισε να τα επιβραβεύσει για όσα πέτυχαν και μας έκαναν υπερήφανους και για πρώτη φορά στην ιστορία θα χορηγήσει υποτροφίες για όσους ανέβηκαν στο βάθρο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια των αθλητών για πρόκριση».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΟΕ παρέχει υποτροφίες σε διακριθέντες αθλητές στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κάτι που έγινε και πριν από λίγο καιρό και με τους μεταλλιούχους στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.