Απόλυτα ικανοποιημένη η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» από το ταξίδι στην Ελλάδα

Απόλυτα ικανοποιημένη έμεινε η αποστολή της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» που ολοκλήρωσε το τριήμερο ταξίδι της στην Ελλάδα, ενόψει των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας για τους επόμενους Ολυμπιακούς.

Η γαλλική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη φιλοξενία και για την ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία και το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν σχετικά με την οργάνωση των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Φλόγας.


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε το πρωϊ της Παρασκευής, με την επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου θα παραδοθεί η Ολυμπιακή Φλόγα στη γαλλική αντιπροσωπεία μετά την ολοκλήρωση της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους. Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης εξήγησαν αναλυτικά στους Γάλλους, πως διεξάγεται η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μας από την Γαλλία για αυτό το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν και είχαμε εξαιρετική συνεργασία ενόψει των Τελετών που θα ακολουθήσουν. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη συνεργασία θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα και θέλω να διαβεβαιώσω την Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού, ότι και οι δύο Τελετές για την Ολυμπιακή Φλόγα του 2024 θα είναι πραγματικά υποδειγματικές», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης.

Μία μέρα πριν, η αποστολή της Οργανωτικής Επιτροπής είχε ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο, εκεί όπου την άνοιξη του 2024 θα γεννηθεί και πάλι το Ολυμπιακό Φως.

Παράλληλα, μέλη της ομάδας «Terre de Jeux 2024» από την Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού, σε ειδική τελετή στο αρχαίο Γυμνάσιο, παρέλαβε 2.024 γραμμάρια χώματος από τον αρχαιολογικό χώρο για να το μεταφέρει στο Παρίσι, στο πλαίσιο της διάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού σε όλη τη Γαλλία.

Το χώμα το τοποθέτησε πρώτη σε ειδικό σωλήνα, η αργυρή Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας, στο Λονδίνο το 2012, Émilie Gomis η οποία τόνισε: «Αυτή είναι μια μοναδική στιγμή στην ιστορία των Αγώνων. Πέρα από τη σύνδεση της Ολυμπίας και της Ελλάδας με το Παρίσι και τη Γαλλία, θέλουμε να ανοίξουμε τους Αγώνες διάπλατα μέσα από αυτό το ιερό χώμα που θα έχω την τιμή να την φέρω πίσω στη Γαλλία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.