Η Ε.Γ.Ο. υποψήφια «οικοδέσποινα» για το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους της FIG

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η Ελλάδα στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο (Colloquium) Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκε στη Λοζάνη το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή 64 χωρών-μελών της FIG από όλες τις ηπείρους.

Την Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους Κώστας Πανταζής, ο οποίος παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για την ανάληψη του αντίστοιχου επόμενου Παγκοσμίου Συνεδρίου, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου του 2023.

Ο κ. Πανταζής ενημέρωσε τους συνέδρους για τις επιτυχημένες διοργανώσεις Γυμναστικής για Όλους που έχει υλοποιήσει η Ε.Γ.Ο. τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα και την ιστορική κληρονομιά της Αθήνας ως «οικοδέσποινας» σπουδαίων αθλητικών γεγονότων και απέσπασε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

Η απόφαση για την ανάθεση του επόμενου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους θα ληφθεί προσεχώς από την αρμόδια Επιτροπή Γυμναστικής για Όλους της FIG.

Παράλληλα, ο κ. Πανταζής είχε σημαντικές επαφές με την Πρόεδρο της Επιτροπής Διασφάλισης Δικαιωμάτων (Safeguarding) της FIG Ντονατέλα Σάκι, καθώς το συγκεκριμένο αντικείμενο είχε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ατζέντα του Συνεδρίου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε με την κα. Σάκι η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για αθλητές-αθλήτριες, προπονητές και γονείς στη χώρα μας για την εμπέδωση των «δέκα χρυσών κανόνων της γυμναστικής» που προωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα της FIG Νικολά Μπουομπάνε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής 2023 που θα φιλοξενηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Φάληρο, όπως και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG Ροζέριο Βαλέριο για επιμέρους ζητήματα του αθλήματος.

Το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, η οποία κάλυψε τα έξοδα φιλοξενίας των συνέδρων, ήταν το πρώτο που διεξήχθη διά ζώσης μετά την πανδημία, επισφραγίζοντας την επιστροφή στην κανονικότητα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.