Πινγκ Πονγκ: Αναχώρησαν για το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων οι εθνικές μας ομάδες

Έρχεται και η τρίτη διεθνής διοργάνωση μέσα σε 10 μέρες στις νεαρές ηλικίες και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είναι έτοιμη να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της.

Μετά από το Europe Under 13 Challenge, που τέλειωσε την Κυριακή 19/06 στο Μαυροβούνιο και το Μεσογειακό Κύπελλο Under 15, που ολοκληρώνεται την Τρίτη 21/06 στην Ιταλία, έφτασε η ώρα για το καθιερωμένο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων. Γίνεται από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου στην Αλμπένα της Βουλγαρίας και δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί αφορά μία ακόμα κατηγορία στο αναπτυξιακό κομμάτι, την Under 19, αλλά κι επειδή οι εθνικές μας ομάδες θα κάνουν παράλληλα γερή πρόβα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που θ’ ακολουθήσει στο Βελιγράδι από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου. Το 29ο Βαλκανικό πρωτάθλημα περιλαμβάνει το ομαδικό και όλα τα ατομικά αγωνίσματα και η Ελλάδα έχει φυσικά τη φιλοδοξία για μετάλλια, όπως αμέτρητες φορές έχει καταφέρει στο κοντινό ή κάπως μακρινό παρελθόν. Θα πάρει μέρος με 4 εφήβους, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες. Από τις εθνικές ομάδες, που είχαν συγκροτηθεί, δεν μπόρεσε να βρεθεί στην αποστολή ο έφηβος Αλεσσάντρο Φέλτσερ, ο οποίος έχει αυτό το διάστημα εξετάσεις στη Γερμανία. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πάει κανονικά. Στην αποστολή, που αναχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, βρίσκονται οι έφηβοι: Στάθης Μανωλόπουλος (αθλητής του ΑΣ Το Γυμνάσιο), Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ), Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Ιάκωβος Αϊβατίδης (ΑΕΚ), οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Τελαμών Σαλαμίνας), Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης), Χρυσή Φωτιάδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Αλεξούδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), οι παίδες Μάριος Κατσαπρακάκης (Αθηνά Μαγκουφάνας), Κωνσταντίνος Μηλικούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας), Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας) και οι κορασίδες Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης), Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων) και Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων). Τέσσερις προπονητές θα βρίσκονται στο κοουτσάρισμα των ισάριθμων ομάδων στο Balkan Youth Championships. Ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Μαδέσης θα καθοδηγήσει τους εφήβους, ο Γιάννης Βλοτινός τις νεάνιδες, ο προπονητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης Χρήστος Βατσακλής τους παίδες και ο προπονητής του ΟΑ Χανίων Μιχάλης Αγγελίδης τις κορασίδες. Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη, η οποία θα εκπροσωπήσει την ομοσπονδία και στην προσπάθεια ν’ αναλάβει η Ορεστιάδα το επόμενο Βαλκανικό πρωτάθλημα, το καλοκαίρι του 2023.

Στο Sports Hall Albena θα γίνουν οι αγώνες και θα μετάσχουν 11 χώρες. Με το ομαδικό αρχίζει το πρόγραμμα, η πρώτη φάση θα έχει γκρουπ και η κλήρωση γίνεται το βράδυ της Τρίτης. Οι δύο πρώτες θέσεις από το καθ γκρουπ θα δώσουν πρόκριση στο ταμπλό. Κλασικά οι έφηβοι και οι νεάνιδες παίζουν τον κάθε αγώνα ομαδικού με τουλάχιστον τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, ενώ οι παίδες και οι κορασίδες μπορούν και με δύο με το λεγόμενο «κορμπιγιόν».

Τα preliminary groups του απλού αρχίζουν την Παρασκευή και η κλήρωση γίνεται μία μέρα πριν. Κι εδώ οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό. Στην πρώτη φάση το κάθε ματς θα κρίνεται υπέρ του καλύτερου των 5 σετ, αλλά στα νοκ άουτ υπέρ του καλύτερου των 7 σετ. Τα διπλά έχουν μόνο νοκ άουτ ματς από την αρχή ως το τέλος.

Στην Αλμπένα κάνουν το ντεμπούτο τους με τις εθνικές ομάδες ο Σωτηρόπουλος, ο Κατσαπρακάκης, η Αλεξούδη και η Καζάκου. Πολλά παιδιά ήταν παρόντα και στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση στο ίδιο μέρος, μάλιστα είχαν έρθει τρία χάλκινα μετάλλια από τον Γιαννούτσο στο απλό νέων, τον ίδιο αθλητή και τον Μαδέση στο διπλό, καθώς και την εθνική ομάδα νέων, στην οποία βρισκόταν και ο Μανωλόπουλος (στη σύνθεση ήταν τότε και ο Κίμωνας Μήτκας). Είχαν αγωνιστεί επίσης η Τζαρίδου και η Γκαϊντατζή με τις κορασίδες, όπως και ο Μηλικούδης με τους παίδες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.