Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στην επανεμφάνιση του Παγκοσμίου Φεστιβάλ μικρών ηλικιών της Ουγγαρίας

Τέσσερα ταλαντούχα παιδιά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα δώσουν στην Ουγγαρία τα πρώτα τους αγωνιστικά τεστάκια στο εξωτερικό.

Και θα μπουν πολύ γλυκά σε αυτό το σημαντικό κομμάτι, θα μετάσχουν σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ, σε διοργάνωση που έχει παράλληλα και εορταστικό χαρακτήρα για το άθλημα κι έχει ιστορία πάνω από 30 χρόνια. Ο Αναστάσιος Φουσέκης, γεννηθείς  το 2010, ο Σπυρίδων Φουσέκης του 2011, ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης του 2012 και η Κατερίνα Ιωάννου του 2009 θ’ αγωνιστούν από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου στο 5th Youth Table Tennis World Festival και μέσα από πολλούς αγώνες θα κοιτάξουν να «ρουφήξουν» εικόνες και εμπειρίες. Το μεγάλο event πραγματοποιείται στο Győr, το οποίο απέχει 121 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη και γυμναστήριο διεξαγωγής είναι το Olympic Sports Park της πόλης. Οι Ούγγροι, οι πρώτοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο άθλημα πριν από σχεδόν έναν αιώνα, είχαν πρωτοεμφανίσει το Φεστιβάλ στο τέλος της δεκαετίας του ‘80. Διέκοψαν τον θεσμό στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (με πολλούς Έλληνες νεαρούς τότε να μετέχουν και να φτάνουν σε διακρίσεις) και τον επαναφέρουν με κάθε επισημότητα.

Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Αθανάσιος Τσοκανάς, που εργάζεται στον Α.Ο. Διογένη Πάτρας κι έχει κάποιες διεθνείς εμπειρίες από το κοντινό παρελθόν, ενώ βεβαίως την αποστολή ακολουθούν και αρκετοί γονείς. Στον Διογένη αγωνίζονται οι αδερφοί Φουσέκη, οι οποίοι αναδείχτηκαν πριν από λίγες ημέρες πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό παμπαίδων, ενώ στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας βρίσκονται στις θέσεις 4 (ο Αναστάσιος) και 5 (ο Σπυρίδων). Από την Πάτρα είναι και το κοριτσάκι της… παρέας, η 13χρονη Ιωάννου, η οποία αγωνίζεται στον ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου και βρίσκεται στο νούμερο 18 της κατάταξης των κορασίδων.    

Ο μόλις 10 ετών Αλεξανδρίδης, φόρεσε τη σεζόν που τελείωσε τη φανέλα του ΑΚ Ζωγράφου και κατέχει την 11η θέση στον πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων. Να σημειωθεί ότι είναι γιος του ομογενή παλιού πρωταθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Φάνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος είχε στις νεαρές ηλικίες τη μεγαλύτερη επιτυχία του το 1977, όταν είχε κατακτήσει με την Τουρκία την 3η θέση στο απλό παίδων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όλοι οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε διάφορα αγωνίσματα και κατηγορίες. Μάλιστα, οι Ούγγροι έχουν ανακοινώσει ότι οι αγώνες είναι αξιολογημένοι για την παγκόσμια κατάταξη.

Όπως έχουν δηλωθεί από την ΕΦΟΕπΑ, ο Αναστάσιος Φουσέκης θα πάρει μέρος στα U13 Boy’s singles, U15 Boy’s singles, U15 Boy’s teams και U15 Boy’s doubles.

Ο Σπυρίδων Φουσέκης στα U11 Boy’s singles, U11 Boy’s teams και U13 Boy’s singles.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης στα U11 Boy’s singles, U11 Boy’s teams και U13 Boy’s singles.

Η Κατερίνα Ιωάννου στα U13 Girl’s singles, U15 Girl’s singles και τα U15 Girl’s teams.

Για να συμπληρωθούν οι ομάδες ή και ζευγάρια διπλού η ελληνική πλευρά ζήτησε και είχε τη βοήθεια των διοργανωτών με αθλητές από άλλες χώρες. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα τις ηλικιακές κατηγορίες U17 και U19, επίσης για το απλό, το διπλό και το ομαδικό. Την Τετάρτη 22 του μήνα το τουρνουά αρχίζει με τα γκρουπ του απλού και τον 1ο γύρο στο ομαδικό και το διπλό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.