Ο έλεγχος στις εγκαταστάσεις της Κεφαλονιάς για το διεθνές τουρνουά ατόμων με αναπηρίες και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α. 2022

Νέες σημαντικές ειδήσεις για την επιτραπέζια αντισφαίριση στα άτομα με αναπηρίες μετά από τα μετάλλια, που έχουν κατακτήσει τον τελευταίο καιρό αθλητές μας σε παγκόσμιας εμβέλειας τουρνουά.

Η μία αφορά στο διεθνές τουρνουά Α.Με.Α., που πρόκειται να διοργανώσει στην Κεφαλονιά το προσεχές φθινόπωρο η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες κι εντάχθηκε στο καλεντάρι του Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF). Στον τόπο διεξαγωγής, στο Αργοστόλι, ολοκληρώθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και του ξενοδοχείου για το ιστορικό, για τα ελληνικά δεδομένα, event, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο διάστημα από τις 30-9-2022 έως τις 02-10-2022. Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη είναι ότι το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α. διεξάγεται σύμφωνα με τα νέα διεθνή δεδομένα όσον αφορά στα αγωνίσματά του. Η κορυφαία εσωτερική διοργάνωση, άρχισε την Παρασκευή 27/05 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29/05 κι εκτός φυσικά από το καθιερωμένο απλό, περιλαμβάνει αυτή τη χρονιά το διπλό σε άνδρες και γυναίκες καθώς και το διπλό μικτό σε αντικατάσταση του ομαδικού.

Ήταν τέλη Μαρτίου όταν είχε γίνει δεκτό το αίτημα της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ για την ανάληψη του ITTF Fa20 Greek Para Open στην Κεφαλονιά. Απλά, η ITTF είχε σημειώσει ότι εκκρεμεί η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων για τους αγώνες και τη διαμονή κι αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς μέσα στην εβδομάδα.

Ο έλεγχος διεξήχθη από τον Σλοβάκο Τόμας Βάργκα (Tomas Varga), competition manager της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Aντισφαίρισης. Θα δουλέψει στο τουρνουά ως Technical Delegate του τουρνουά κι έχει αναλάβει για λογαριασμό της ITTF και το θέμα της έγκρισης των αγώνων στο νησί.   

Την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ εκπροσώπησε ο έφορος εθνικών ομάδων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Σιάχος, που υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας και διεθνής στα άτομα με αναπηρίες. 

Τους δύο άνδρες συνόδευσε ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής και νυν υπεύθυνος του τοπικού ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Πολυχρόνης Πολίτσης, ο οποίος ζει στο νησί, έχει παίξει βασικό ρόλο στην προσπάθεια ανάληψης των διεθνών αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο του Αργοστολίου και είναι συνεργάτης της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ «κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Νησί του Ιονίου η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιόνιων Νήσων Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, καθώς και τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Αργοστολίου καθώς και η Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης είναι συνδιοργανωτές στο Παγκόσμιο Ανοικτό Πρωτάθλημα (Open) Επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η σημαντική αυτή διοργάνωση πρόκειται να προσελκύσει περίπου 140 αθλητές, που με τους συνοδούς τους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 250 άτομα».

ΣΤΙΣ 77 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στην προσπάθεια της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ για το 1ο διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες συνδράμει και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, η οποία στο μεταξύ βοηθά στο οργανωτικό κομμάτι για τη διεξαγωγή του ετήσιου Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η διοργάνωση του 2022 άρχισε την Παρασκευή 27/05 στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ με τα αγωνίσματα του διπλού και του διπλού μικτού. Το απλό στις κλάσεις ορθίων, όπως και αθλητών σε αμαξίδιο, μπαίνει στο πρόγραμμα το Σάββατο μετά τις 12:00 και οι τελικοί θα γίνουν το μεσημέρι της Κυριακής. Η συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι και φέτος μεγάλη. Παίρνουν μέρος 77 άνδρες και γυναίκες από 14 σωματεία της χώρας. Μετά από χρόνια δεν γίνεται το ομαδικό, καθώς με τις αλλαγές και στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα η ITTF διεξάγει πλέον τα διεθνή όπεν με τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.