Πινγκ Πονγκ: Σε δυνατό προπονητικό καμπ στη Δανία Σγουρόπουλος και Γ. Κωνσταντινόπουλος

Αλλάζουν παραστάσεις για δυνατό προπονητικό καμπ σε σύγχρονες και υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις στη Δανία ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Από διαφορετικούς προορισμούς συναντήθηκαν το μεσημέρι στην Κοπεγχάγη και μετέβησαν στο Μπρόντμπι για να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση προετοιμασίας, που οργανώνει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Δανίας με σπουδαίους διεθνείς αθλητές και ορίζοντα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών του Μονάχου. Η συνάντηση γίνεται στο εξαιρετικό Ολυμπιακό Κέντρο της χώρας, στο γήπεδο της Μπρόντμπι, όπου είναι και το προπονητήριο των εθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Άρχισε το βράδυ της Δευτέρας 16/05, θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 21/05 και συγκεντρώνει βασικά Δανούς και Σουηδούς πρωταθλητές, όπως και άλλους ξένους διεθνείς. Στο μεταξύ, ο Κωνσταντινόπουλος έφυγε από την Πολωνία όπου είχε μία ακόμα αγωνιστική υποχρέωση με την ομάδα του, ενώ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έφτασε στην Πολωνία για ν’ αγωνιστεί από αύριο στο WTT Youth Contender στο Βλαντισλάβοβο.

Το Ολυμπιακό Κέντρο στο Μπρόντμπι έχει φιλοξενήσει πολλά προπονητικά καμπ κι έχει προσκαλέσει κι άλλες φορές την εθνική μας ομάδα των ανδρών. Τελευταία φορά είχαν κάνει προπονήσεις εκεί πέρσι ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος λίγο καιρό πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για τη νέα συγκέντρωση ο Σουηδός ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας Λίνους Μερνεστέιν μίλησε με τον ομόλογό του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών Κώστα Βατσακλή και ο τελευταίος το πρότεινε στους αθλητές του. Ο Σγουρόπουλος και ο Γ. Κωσταντινόπουλος εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετέχουν με δικά τους έξοδα κι ένα κομμάτι να καλύπτουν σαν φιλοξενία οι Δανοί.  

Εκτός από την εθνική ανδρών της Δανίας, όπου μεταξύ άλλων, θα βρίσκονται ο πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού Τζόναθαν Γκροθ και ο συμπαίκτης του Σγουρόπουλου τη νέα χρονιά στη γαλλική Ενεμπόν, Άντερς Λιντ, θα λάβουν μέρος αθλητές της παγκόσμιας δύναμης του αθλήματος Σουηδίας με προεξάρχοντα τον σημερινό δευτεραθλητή κόσμου στο απλό ανδρών και νούμερο 1 πια της Ευρώπης, Τρουλς Μέρεγκαρντ. Από άλλες χώρες, πέραν των αθλητών της ελληνικής εθνικής ομάδας, έγινε γνωστό ότι θα προπονηθούν στο Μπρόντμπι ο Γάλλος Αντουάν Χασάρντ και ο Ούγγρος Μπένκε Μαγιόρος.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού των νεαρών κατηγοριών, Σγουρόπουλος και ο πολυνίκης στους πανελλήνιους τίτλους του διπλού ανδρών, Κωνσταντινόπουλος, έχουν την ευκαιρία για γερές προπονήσεις σε θαυμάσιες συνθήκες, καθώς η μεγάλη εγκατάσταση παρέχει και διαμονή και εξυπηρετεί ιδανικά μία σειρά από αθλήματα.

Σε διασυλλογικό επίπεδο στην Πολωνία η Όρλις 1924 του Γ. Κωνσταντινόπουλου μετά το τέλος των αγώνων της στο πρωτάθλημα μετείχε και στο Pokal Cup, διοργάνωση σαν Κύπελλο της χώρας. Τον περασμένο μήνα είχαν γίνει τα τοπικά προκριματικά, η ομάδα είχε αναδειχτεί νικήτρια στην περιφέρειά της και το Σαββατοκύριακο ακολούθησε η ημιτελική φάση. Έγινε σε τέσσερα σημεία της χώρας και αφορούσε το βόρειο, το νότιο, το δυτικό και το ανατολικό τμήμα της Πολωνίας.

Στην τελική φάση (φάιναλ φορ του Pokal Cup) περνούσαν μόνο οι ισάριθμες νικήτριες ομάδες και η Όρλις αποκλείστηκε σε γκρουπ των 3ων παίρνοντας τη 2η θέση με μία νίκη 4-1 και μία ήττα 4-2. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής μας σημείωσε μία νίκη και μία ήττα στο πρώτο παιχνίδι και δύο ήττες στο δεύτερο.

Το WTT Youth Contender της Πολωνίας άρχισε τη Δευτέρα 16/05. Οι αγώνες της ηλικιακής κατηγορίας Under 19 των κοριτσιών, όπου μετέχει η Παπαδημητρίου, κάνουν πρεμιέρα την Τρίτη 17/05. Η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων είναι επικεφαλής στο 15ο και τελευταίο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την Τσέχα Άννα Κλεμπερέροβα και τη Γεχ Γι Τιαν από την Ταϊπέι. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχει τον προσωπικό της προπονητή Γιάννη Βλοτινό.

Όταν στο Βλαντισλάβοβο πάρουν σειρά οι αγώνες των αγοριών η Ελλάδα θα έχει και δεύτερη παρουσία στο τουρνουά με τον Αλέξανδρο Μαδέση. Στο τριήμερο 20-22/5 τα παιχνίδια και ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών θα μετάσχει στις κατηγορίες Under 17 και Under 19.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.