Σπουδαίες εμφανίσεις από Κωνσταντινίδη, Τανταλίδη, Ηλιόπουλο

Μόνο το μετάλλιο έλειψε από την σπουδαία προσπάθεια των Ελλήνων πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής στους τελικούς οργάνων του παγκοσμίου κυπέλλου “AGF Trophy 2022” στο Μπακού, όπου συνέχισαν την ανοδική πορεία τους, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να κατακτά την 4η θέση στους κρίκους, τον Αντώνη Τανταλίδη την 5η στις ασκήσεις εδάφους και τον Νίκο Ηλιόπουλο την 6η στο δίζυγο.

Η κορυφαία στιγμή, αλλά και η πιο άτυχη, ανήκε στον σπεσιαλίστα των κρίκων Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, που κατέλαβε την 4η θέση με 14,433 β., πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνισή του (στον προκριματικό ήταν 5ος με 14,300 β.), αλλά και χάνοντας την τελευταία στιγμή ένα μετάλλιο που δικαιούταν ως επιβράβευση της αξίας και της επιμονής του.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν ο Ιταλός Σαλβατόρε Μαρέσκα (14,800 β.), ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (14,766 β.) και ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,500 β.), με τους δύο τελευταίους να προσπερνούν στο φινάλε τον 30χρονο Έλληνα αθλητή.
 
Την 5η θέση στον αντίστοιχο τελικό των ασκήσεων εδάφους κέρδισε ο Αντώνης Τανταλίδης με 13,900 βαθμούς, με την εκτέλεσή του να είναι ελαφρώς κατώτερη από εκείνη του προκριματικού (είχε τερματίσει 3ος με 14,166 β.), πετυχαίνοντας όμως συνολικά στο Μπακού τις καλύτερες φετινές επιδόσεις του. Έτσι, έκλεισε με άλλη μία επιτυχία την σταθερά καλή παρουσία του στα φετινά παγκόσμια κύπελλα, όπου σε τρεις συμμετοχές κέρδισε ισάριθμες προκρίσεις σε τελικούς των ασκήσεων εδάφους.
Τα μετάλλια στο αγώνισμα κατέκτησαν στο “AGF Trophy 2022” οι Αρτέμ Ντολγκοπιάτ (Ισραήλ, 14,700 β.), Μιλάντ Καρίμι (Καζακστάν, 14,300 β.) και Ίμον Μοντγκόμερι (Ιρλανδία, 14,066 β.).
 
Φετινό «λίμιτ απ» έκανε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και ο Νίκος Ηλιόπουλος, που κατέλαβε την 6η θέση στο δίζυγο με 14,200 βαθμούς, ανεβαίνοντας στη βαθμολογία και την κατάταξη συγκριτικά με τον προκριματικό του αγωνίσματος, όπου ήταν 7ος με 14,033 β..
Νικητής αναδείχθηκε ο Ουκρανός Ίλια Κόβτουν (15,333 β.), μπροστά από τον Τούρκο Φερχάτ Αριτζάν (14,900 β.) και τον Βρετανό Τζο Φρέιζερ (14,700 β.).
 
Ο Νίκος Ηλιόπουλος θα έχει αύριο (Κυριακή 03/04) μία νέα ευκαιρία για διάκριση, συμμετέχοντας στον αντίστοιχο τελικό του μονόζυγου, με τον οποίο θα πέσει η αυλαία της διοργάνωσης.
 
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της Τ.Ε. Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης και το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στους Έλληνες φιναλίστ, στους προπονητές τους, αλλά και σε όλους τους αθλητές-αθλήτριες και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Μπακού για την εξαιρετική προσπάθειά τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.