Γκιώνης και Σγουρόπουλος γίνονται αντίπαλοι τέλος της εβδομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Έφτασε η ώρα για τη δεύτερη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Ήρθε η στιγμή για την κύρια φάση των ομίλων, αν προτιμάτε, καθώς η πρώτη είχε προκριματικό χαρακτήρα για να προκύψει η κλασική 16άδα της διοργάνωσης

Aπό την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 του μήνα θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία το 4ο γκρουπ, όπου μάλιστα συνυπάρχουν οι ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και του Γιάννη Σγουρόπουλου. Η πολωνική Μπογκόρια Γκρότζισκ του Γκιώνη είναι και η διοργανώτρια των αγώνων, πάντα σε συνθήκες «φούσκας» λόγω της πανδημίας. Είναι από τη δεύτερη σειρά των φαβορί και βρέθηκε απευθείας στη συγκεκριμένη φάση.

Η γερμανική Νόι Ουλμ του Σγουρόπουλου ευτύχησε να προκριθεί με πρωτιά από όμιλο της πρώτης φάσης. Οι δύο πιο πετυχημένοι γηγενείς Έλληνες αθλητές σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (καθώς κατέχουν από τρία μετάλλια σε κατηγορίες νέων, Νέων ανδρών και ανδρών) θα …τα πουν σαν αντίπαλοι την προσεχή Κυριακή. Στο 4ο γκρουπ θ’ αγωνιστούν επίσης η πεντάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Όρενμπουργκ από τη Ρωσία (επικεφαλής) και η Ελ Νίνο Πράχα από την Τσεχία.

Στην τελική 8άδα προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα από τα τέσσερα γκρουπ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα μεθαύριο Παρασκευή η Μπογκόρια θ’ αντιμετωπίσει την Ελ Νίνο και η Νόι Ουλμ την Όρενμπουργκ. Την επόμενη μέρα η Μπογκόρια θα συναντήσει την Όρενμπουργκ και η Νόι Ουλμ την Ελ Νίνο και την Κυριακή τίθενται αντιμέτωπες οι ομάδες των βασικών αθλητών της εθνικής μας ομάδας σε ματς που πολύ πιθανό να κρίνει και την πρόκριση.

Ο Γκιώνης μετέβη πριν λίγες ημέρες στην Πολωνία κι έδωσε τον πρώτο του αγώνα μετά από την επιβεβλημένη ξεκούραση και θεραπεία ενός μήνα λόγω του προβλήματος στον αχίλλειο. Στην εντός έδρας νίκη της Μπογκόρια με 3-0 εναντίον της Ζάμος την Κυριακή κατέβαλλε από τη θέση 3 τον Φιλίπ Σουμάνσκι με 3-0 σετ. Διαπίστωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση «κι απλά είχα μικρές ενοχλήσεις, που ήταν αναμενόμενες επειδή έκανα καιρό να αγωνιστώ και χρειάζεται λίγος χρόνο για να συνηθίσει το πόδι». Στο ευρωπαϊκό της ξεκίνημα η Μπογκόρια θα έχει στη διάθεσή της τον πασίγνωστο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι. Ο διαχρονικά τοπ αθλητής του παγκοσμίου στερεώματος μάλιστα, αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου με τη νίκη της η Μπογκόρια παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 23 βαθμούς ύστερα από 10 ματς μαζί με την Μπίντγκοζ και την Τορούν. Μαζί με τον Γκιώνη και τον Τσουάν στο ρόστερ της ομάδας το τριήμερο θα είναι οι Πολωνοί Μάρεκ Μπαντόφσκι και Μίλος Ρεντμίνσκι.  

Ο Σγουρόπουλος προπονείται στη Γερμανία εδώ και μέρες και μεταβαίνει από εκεί στη Βαρσοβία αύριο. Στο τελευταίο της ματς για τη Μπουντεσλίγκα η Νόι Ουλμ νίκησε την Κυριακή 3-1 εκτός έδρας την Γκρουσβεντάρσμπαχ, απλά ο ίδιος δεν ήταν στην τριάδα. Η ομάδα του βρίσκεται στην 5η θέση με 8 βαθμούς έπειτα από 8 αγώνες. Ο Ρώσος προπονητής Ντιμίτρι Μαζούνοφ έχει επιλέξει για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τον Ελευσίνιο πρωταθλητή Ευρώπης των νεαρών ηλικιών, τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο και τον επίσης Ρώσο Λεβ Κάτσμαν. Σημειώνουμε ότι οι δύο τελευταίοι πρόσφατα είχαν αγωνιστεί με την εθνική Ρωσίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών.

Επίσης, θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο, στο ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ 2021-2022, η Νόι Ουλμ αγωνίστηκε στο Βελς της Αυστρίας και με το απόλυτο των νικών σε τρεις αναμετρήσεις είχε προκριθεί πανηγυρικά από τον όμιλό της στην επόμενη φάση από το 2ο γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος είχε πάρει μέρος στα δύο πρώτα ματς.

* Θα έχουν διαδικτυακή μετάδοση και οι αγώνες του 4ου γκρουπ μέσα από την πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU). Το λινκ για τα live streaming είναι https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu κι εκεί φαίνεται και το πρόγραμμα όλων των γκρουπ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.