Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Μειώθηκαν, αλλά δεν χάθηκαν οι ελπίδες παραμονής για τις κορασίδες

Δυσκόλεψε κι άλλο η προσπάθεια της εθνικής ομάδας κορασίδων να διατηρηθεί στην 1η κατηγορία της Ευρώπης.

 Για την ακρίβεια, κατά τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, στο Βαραζντίν της Κροατίας, έπεσε από τις θέσεις της κορυφαίας κατηγορίας και για να επανέλθει σε αυτές θα χρειαστεί να συνεχίσει μόνο με νίκες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βγήκε από την πρώτη 16άδα της διοργάνωσης γιατί μετά τις χτεσινές τρεις ήττες στον όμιλο, υπέστη σήμερα άλλη μία στο πολύ κρίσιμο ματς των πλέι οφ. Έχασε με 3-0 από τη Σλοβενία, η οποία προερχόταν από τη 2η ευρωπαϊκή κατηγορία, μένει έξω από το ταμπλό των «16» και πηγαίνει σε ματς κατάταξης για τις θέσεις 17-24. Για να ξαναβρεθεί άμεσα στο επίπεδο 1 του θεσμού πρέπει να βγει νικήτρια σε αυτό το μίνι ταμπλό και να κατακτήσει τη 17η θέση. Επόμενος αντίπαλός της είναι η Σουηδία. Η εθνική ομάδα των παίδων είχε περιοριστεί επίσης στην τελευταία θέση του ομίλου της στη 2η κατηγορία. Πήγε σε ταμπλό των θέσεων 29-35 και πέτυχε με 3-0 απέναντι στη Γεωργία την πρώτη νίκη της.

Οι κορασίδες έχασαν το πρωί τον στόχο της 16άδας λόγω της ήττας από τη Σλοβενία. Πάλεψαν όλα τα ματς, το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, όμως στα πιο κρίσιμα σημεία υπερίσχυσαν οι Σλοβένες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σλοβενία-Ελλάδα 3-0:

Σάρα Τόκιτς-Στέλλα Τζαρίδου 3-1 (8-11, 11-7, 11-8, 13-11)

Ένια Μολτάρα-Λεμονιά Γκαϊντατζή 3-2 (9-11, 11-6, 8-11, 11-6, 11-9)

Τόκιτς/Μολτάρα-Δέσποινα Άμπα Τζαρίδου (18-16, 11-6, 4-11, 8-11. 11-8)

Πλέον υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τα κορίτσια προκειμένου ν’ αγωνιστούν και του χρόνου στην 1η κατηγορία. Στο μίνι ταμπλό για τις θέσεις 17-24 πρέπει να επικρατήσουν σε όλα τα ματς και να πάρουν τη 17η θέση. Στις 11 ώρα Ελλάδας αύριο το πρωί θα συναντήσουν η Σουηδία και θέλουν απαραίτητα την πρώτη νίκη για να πάρουν και ψυχολογία.

Η εθνική παίδων βρέθηκε σε ματς μειωμένου ενδιαφέροντος από τη στιγμή που γνώρισε δύο ήττες στον όμιλο. Συνέχισε για το γόητρο σε μίνι ταμπλό των θέσεων 29-35 και το βράδυ νίκησε εύκολα τη Γεωργία με 3-0. Σε αυτό το ματς ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος έμεινε στον πάγκο. Αύριο η ομάδα παίζει για τις θέσεις 29-32.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Γεωργία 3-0:

Κώστας Μηλικούδης-Ακάκι Γκαμπιτσινασβίλι 3-0 (12-10, 11-4, 11-9)

Ανδρέας Καραμπελιάς-Γκιόργκι Γκοντερντισβίλι 3-0 (11-9, 11-5, 11-7)

Μηλικούδης/Καραμπελιάς–Γκαμπιτσινασβίλι/Γκοντερντισβίλι 3-0 (11-9, 11-7, 14-12)

ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Στο τελικό στάδιο μπαίνει αύριο το Ολυμπιακό τουρνουά στο αγώνισμα του απλού. Σε άνδρες και γυναίκες προέκυψαν οι 4άδες, μάλιστα το απλό γυναικών θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Η Κίνα, που έχασε τα πρωτεία στο διπλό μικτό, θέλει ρεβάνς στο αγώνισμα, όπου προχωρούν οι δύο αθλητές και οι ισάριθμες αθλήτριές της.

Στους άνδρες ο Φαν Ζεντόνγκ από την κορυφή του ταμπλό και ο σημερινός «χρυσός» Ολυμπιονίκης Μα Λονγκ από τη βάση θέλουν να γίνουν το ζευγάρι του τελικού. Αύριο το πρωί (σε ώρες Ελλάδας) ο Φαν, νούμερο 1 του κόσμου, αντιμετωπίζει τον Λιν Γιου Τζου από την Ταϊπέι (στις 09:00 Ελλάδας) και ο Μα τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ευρώπης στον ημιτελικό γύρο (στις 10:00). Στα προημιτελικά ο Φαν απέκλεισε τον Τζεούνγκ Γιουκ Σικ με 4-0 σετ (τον Κορεάτη, που απέκλεισε με 4-3 σετ τον Γκιώνη, σε αγώνα που θα θυμούνται για πολλά χρόνια όλοι οι φίλοι του αθλήματος), ο Μα τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-1, ο Οβτσάροφ τον Βραζιλιάνο Χούγκο Καλντεράνο με 4-2 και ο Λιν τον Σλοβένο Ντάρκο Γιόργκιτς με 4-0 σετ.

Στις γυναίκες η Τσεν Μενγκ και η Σουνγ Γινγκσά είχαν αντιπάλους από την Ασία στα προημιτελικά, αλλά δικαίωσαν τα προγνωστικά. Μία πρόσκαιρη …ανησυχία πέρασε η Τσεν, που βρέθηκε πίσω 0-2 από την Ντου Χόι Κιμ του Χονγκ Κονγκ, αλλά μετά πήρε τέσσερα σετ στη σειρά και την πρόκριση. Στα ημιτελικά το πιο δυνατό ματς αναμένεται να είναι αυτό της Ίτο (Νο 2) με τη νεαρή Σουν Γινγκσά (Νο 3). Η Γιαπωνέζα δείχνει πολύ φιλόδοξη, ειδικά μετά την πρωτιά στο μικτό, αλλά το πιο δυνατό τεστ είναι το αυριανό. Η Τσεν τίθεται αντιμέτωπη με τη Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη. Οι Κινέζοι θέλουν να είναι κι αυτός ο τελικός δική τους υπόθεση και να δούμε αν θα έχουμε ανατροπές… Στην 8άδα η Σουν απέκλεισε την πολιτογραφημένη Γερμανίδα Χαν Γινγκ με 4-0 σετ, η Γιου τη Γιαπωνέζα Κασούμι Ισικάουα με 4-1 και η Ίτο την Κορεάτισσα Τζέον Τζιχέ με 4-0 σετ.

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αναχώρησε σήμερα από το Τόκιο και θα φτάσει στην Αθήνα μέσω Ντόχα, αύριο στις 12:20, ανυπομονώντας ν’ αρχίσει διακοπές. Πριν αφήσει το Ολυμπιακό Χωριό έκανε μία ανάρτηση για την παρουσία του στους Αγώνες κι αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάθεση να παλέψει για 6η Ολυμπιακή συμμετοχή στο Παρίσι! «Πέντε δαχτυλίδια όσο και η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες!! Ένα ταξίδι που τελείωσε με μεγάλες επιδόσεις και κακή τύχη στο τέλος αλλά αυτή είναι η μαγεία του αθλητισμού!! Νιώθω ήδη ευλογημένος που έχω καταφέρει και τα έχω βιώσει όλα που ονειρευόμουν παιδί!!. Επόμενος σταθμός στο Παρίσι», έγραψε ο 41χρονος πρωταθλητής. Τον δρόμο της επιστροφής πήραν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και ο φυσιοθεραπευτής και βοηθός προπόνησης στην ιαπωνική πρωτεύουσα Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.