Καλάθης: «Είμαστε πιο έτοιμοι ως ομάδα»

Είναι ένας από τους διεθνείς από τον οποίο όλοι αναμένουν πολλά. Ο Νικ Καλάθης ετοιμάζεται για να γίνει ο νέος καθοδηγητής της Εθνικής ομάδας και κάνει τα βήματα του προς τα εκεί.

Είναι ένας από τους διεθνείς από τον οποίο όλοι αναμένουν πολλά. Ο Νικ Καλάθης ετοιμάζεται για να γίνει ο νέος καθοδηγητής της Εθνικής ομάδας και κάνει τα βήματα του προς τα εκεί.
Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και μίλησε από το Βίλνιους για την «επίσημη αγαπημένη» η οποία μπαίνει στη 2η φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και απάντησε ότι «κάθε ομάδα πλέον που έχει φτάσει εδώ θέλει να κερδίζει. Το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Νομίζω ότι είμαστε πιο έτοιμοι πλέον σαν ομάδα. Ήταν σημαντική η εμπειρία του πρώτου γύρου και ειδικά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Μας “έψησαν” και ατομικά και ομαδικά.Συμφωνώ με τον κόουτς ότι η προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα είναι πιο εύκολη σε επίπεδο τακτικής, αλλά έχουμε να παίξουμε με δύο πολύ καλές ομάδες όπως είναι η Σλοβενία κι η Ρωσία, ενώ κι η Γεωργία είναι μια ομάδα που πρέπει να σεβαστούμε καθώς έφτασε μέχρι εδώ».

Όσον αφορά στη δική του «δουλειά» μέσα στην ομάδα, τόνισε ότι «αισθάνομαι ηγέτης αυτής της ομάδας γιατί παίζω και στη συγκεκριμένη θέση του πόιντ-γκαρντ. Η δουλειά μου είναι αυτή: να καθοδηγώ, να βγάζω ελεύθερα σουτ, να μοιράζω τη μπάλα στον αιφνιδιασμό ή να σουτάρω και οπωσδήποτε ο ρόλος μου σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας είναι πιο σημαντικός. Κι εγώ έχω ωριμάσει ως παίκτης.
Δεν φοβάμαι κάτι συγκεκριμένο, αλλά αντιθέτως ανυπομονώ να αρχίσουν τα ματς γιατί πλέον παίζεις με τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και για μένα είναι μεγάλο το κίνητρο. Δεν είχα φανταστεί ποτέ όταν ήμουν μικρός ότι θα έπαιζα στην Εθνική ομάδα με δύο ακόμη ομογενείς. Το θεωρώ και ευλογία και τιμή. Θα είναι μεγαλύτερη τιμή αν παίξω με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Τέλος, αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να κάνει για το δικό του παιχνίδι, εξήγησε: «Αν έχω κάτι να βελτιώσω είναι να είμαι πιο επιθετικός. Σίγουρα όταν έχεις παίξει σε προημιτελικούς με τη Μπαρτσελόνα και φάιναλ-φορ στην Ευρωλίγκα τα πράγματα τα βλέπεις διαφορετικά σε σχέση με τον Καλάθη που είχε έρθει πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.