Πεδουλάκης: «Και με μια νίκη περνάμε»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης με δηλώσεις του ανέλυσε τα της διοργάνωσης, αναφέρθηκε αρκετά στις τακτικές που χρησιμοποιεί η «επίσημη αγαπημένη», αλλά από εκεί και πέρα απάντησε και σε ότι αφορά στη μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό.

Παρακολουθεί τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ και φυσικά την Εθνική μας ομάδα και ο Αργύρης Πεδουλάκης θεωρεί ότι -ουσιαστικά- οι διεθνείς μας έχουν «πέσει» σε έναν καλό όμιλο, όπου και μια νίκη να κάνουν θα βρεθούν στην επόμενη φάση.
Ο τεχνικός του Περιστερίου μίλησε στον «Sentra fm 103,3», αναλύοντας τα της διοργάνωσης, αναφέρθηκε αρκετά στις τακτικές που χρησιμοποιεί η «επίσημη αγαπημένη», αλλά από εκεί και πέρα απάντησε και σε ότι αφορά στη μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
 
Για την Α΄φάση του Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε θετικά μηνύματα, έχουμε και κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε όπως άλλωστε κάθε ζωντανός οργανισμός. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν την επόμενη δεκαετία να πάνε την ομάδα μπροστά. Ειδικά τα παιδιά που προέρχονται από τον ελληνισμό της Αμερικής. Αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά από πίσω για μας που ξέρουμε πάρα πολύ καλά.
 
Ο Νικ Καλάθης με τον Κουφό, πάντως δείχνουν ότι έχουν και τη σωματοδομή και τα προσόντα για πολύ ψηλότερα πράγματα στην καριέρα τους. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι τα παιδιά είναι ανταγωνιστικά σε όλα τα παιχνίδια αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τα Σκόπια που δεν ήμασταν σε καλή μέρα.
 
Στα υπόλοιπα ήταν ανταγωνιστικοί. Σε ανοιχτό γήπεδο είμαστε καλοί, στην άμυνα είμαστε καλοί, έχουμε ένα πρόβλημα στο σετ παιχνίδι και αυτό προέρχεται από το ότι οι δημιουργοί έφυγαν όλοι μαζί. Είχαμε την ατυχία με τον Σπανούλη, ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Σχορτσιανίτης αυτοί συνήθως οι παίκτες χρειάζονται ντουμπλάρισμα για να αντιμετωπιστούν οπότε σπάνε τη μπάλα και βρίσκονται ελεύθερα σουτ.
 
Τώρα ουσιαστικά δεν έχουμε τέτοιο παιδί, αν ο Νικ δεν τον διαβάσουν καλά, μόνο αυτός μπορεί να κάνει ζημιά  με σχετικά πολλές δημιουργίες. Δεν έχουμε άλλο παιδί, αφού κόπηκε και ο Βουγιούκας, το οποίο θα μπορεί να ντουμπλαριστεί για να έχουμε παραπάνω παίκτη. Προσπαθεί βέβαια η εθνική ομάδα. Προχθές στο παιχνίδι με την Κροατία στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε ο Ζήσης πλέι μέικερ και ήμασταν καλοί, διότι στο πέντε εναντίον πέντε, πόσταρε τη μπάλα, ηρέμησε την ομάδα και γενικά νομίζω ότι είχαμε μια βελτίωση σε αυτό το κομμάτι.
 
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί ο Ζήσης στο σετ παιχνίδι είναι καλύτερος, ξέρει να ηρεμεί την ομάδα. Γενικά όπως παίζει ο Ηλίας (σ.σ. Ζούρος) δίνει πολύ τη μπάλα στα πλέι μέικερ κι είναι σημαντικό το ότι κατάλαβε ότι ο Ξανθόπουλος είναι ουσιαστικά ένα παιδί που δεν έχει την εμπειρία, είναι ένα παίκτης που μπορεί να σου αλλάζει το ρυθμό, δεν είναι για να σου δημιουργεί τόσο πολύ δεν έχει τόσο καλό σουτ, δεν είναι τόσο ψηλός για να μπορεί να βγάλει πάσες στην αδύνατη πλευρά».
 
Σχετικά με την ανακάλυψη του Μπράμος και τον χαρακτήρα του παίκτη: «Δεν ήμουν εγώ, είναι του Περιστερίου, είναι του Στέργιου, του Γιατζόγλου αυτός τον έφερε στην Ελλάδα. Έχει πολλά σωματικά προσόντα, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, τουλάχιστον τους δυο πους τους γνωρίζουμε γιατί ο Κουφός δεν έχει έρθει στο πρωτάθλημα, και ο Νικ και ο Μπράμος έχουν έρθει στο πρωτάθλημα, είναι εξαιρετικά ευγενικοί και πολύ καλά παιδιά.
 
Πολύ σημαντικό αυτό, τα παιδιά αυτά έχουν σεβασμό και αυτό προέρχεται από την οικογένεια. Γιατί εμείς εδώ αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα με τους γονείς σε πολύ μικρότερες ηλικίες, που θεωρούν ότι όλοι οι παίκτες είναι “Γκάληδες”! Τα παιδιά αυτά όπως ο Κουφός που είναι από τον ελληνισμό της Αμερικής έχουν νοσταλγία. Εκεί κρατούν τα πολιτιστικά στοιχεία περισσότερο».
 
Αναφορικά με το σετ παιχνίδι και για το αν έχει να κάνει με το ότι κάποια παιδιά δεν έχουν βρει ακόμη το σουτ: «Όχι δεν είναι αυτό. Είναι δημιουργοί, αυτά τα ποσοστά, έχουν να κάνουν με το ότι δεν έχουμε παιδιά που να μπορούν να τους βγάλουν να σουτάρουν ελεύθερα. Ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης θα κάνει διείσδυση, θα πάρει τον ψηλό, θα πάρει δεύτερη γραμμή άμυνας πάνω του θα σπάσει τη μπάλα και η άμυνα θα είναι όλη σε μετακίνηση. Όλα αυτά τα παιδιά τώρα, δηλαδή ο Μπράμος, ο Βασιλειάδης και ο Αντώνης στο επιθετικό τους κομμάτι παίζουν με το σουτ, όπως και ο Ζήσης.
 
Είναι το παιδί το οποίο είναι πολύ σοβαρός, θα παίξει στην άμυνα, θα σου βάλει κάποιους πόντους τα κάνει όλα από λίγο καλά αλλά δεν είναι Σπανούλης να περάσει μέσα και να σου σπάσει την άμυνα ή ο Σχορτσιανίτης στο “low post” που είναι ένας παίκτης που δεν μπορείς να τον παίξεις στο ένας με έναν, γιατί είναι εκατόν εβδομήντα κιλά και είναι πολύ εκρηκτικό παιδί οπότε χρειάζεσαι βοήθεια».
 
Για το γεγονός ότι δεν παίζουμε πολύ πικ εν ρολ: «Τα παιδιά αυτά γενικά που παίζουν στα πλαϊνά έχουν ένα πρόβλημα κάτω στο έδαφος. Είναι καλοί σουτέρ από θέση και ο Μπράμος και ο Βασιλειάδης και όλα αυτά τα παιδιά έχουν αυτή τη δυνατότητα, όμως η μεγάλη η ομάδα που είχαμε έπαιζε με τρία πλέι μέικερ. Η τετράδα των γκαρντ ήταν Σπανούλης, Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Ζήσης και παίζανε και στις τρεις θέσεις στην περιφέρεια.
 
Δηλαδή έπαιζες σαράντα λεπτά στο παιχνίδι με τρία πλέι μέικερ χωρίς να χάνεις το ριμπάουντ στην άμυνα γιατί ο Παπαλουκάς έχει πραγματικό ύψος δυο πέντε με τα χέρια ανοιχτά και 2.02-2.03 ο Διαμαντίδης. Αυτά δεν μπορείς εύκολα να τα βρεις. Έχουμε ένα κενό μετά τη γενιά του Ζήση που είναι εικοσιοκτώ, και μετά έχουμε τη γενιά καλή των εικοσιένα χρόνων και κάτω.
 
Δεν έχουμε δυο παιδιά που να μπορούν να κλείσουν και να βγάλουν τα “κάστανα από τη φωτιά”. ‘Εχουμε μόνο το Ζήση και τον Φώτση που έχουν εμπειρία και θα πάρουν τη μπάλα και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την ομάδα».
 
Για το έαν θα παιχτεί η πρόκριση της Εθνικής απέναντι σε Ρωσία, Σλοβενία ή στο ματς με τη Γεωργία: «Ο όμιλος ο δικός μας είναι βατός και με μια νίκη περνάμε. Στον άλλο όμιλο γίνεται “σφαγή”, αν εξαιρέσουμε την Ισπανία που είναι μια σκάλα παραπάνω  απ’ όλους όταν θέλει να πατήσει το γκάζι. Όλες οι άλλες μπορεί να βγουν από δεύτεροι έως έκτοι».

 
Περί Μάντζαρη και Ολυμπιακού

Όσον αφορά στη μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό: «Είναι νέο παιδί, τα δυνατά του στοιχεία είναι ότι είναι ένα γκαρντ που μπορεί να σου ηρεμήσει το παιχνίδι, είναι αλτρουιστής και παίζει για την ομάδα δεν τον ενδιαφέρει να σκοράρει και είναι δύσκολο αυτό στην εποχή μας γιατί ο ατομικισμός στην εποχή μας είναι το πρώτο στοιχείο. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι διαβάζει την άμυνα, η σωματοδομή του τον βοηθά να κλείνει τρύπες. Πρέπει να φτιάξει τα πόδια του. Βέβαια πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ».
 
Για το ότι είναι δική του προσφορά η κατάληξη του Μάντζαρη και για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο ίδιος: «Εγώ τον είχα ένα χρόνο και του έδωσα χρόνο. Νομίζω έτσι πρέπει να γίνεται, απλά πάντα ο προπονητής θα την πληρώσει στο τέλος. Εμείς στην αρχή χάσαμε δυο τρία ματς γιατί είναι μια κομβική θέση αυτή του πλέι μέικερ, αλλά το ξέραμε και πήραμε στη συνέχεια τα ματς, κάναμε νίκες και βοήθησε πάρα πολύ ο Βαγγέλης σε αυτό το κομμάτι. Δεν γίνεται έτσι κανείς παίκτης άμα δεν του ανοίξεις χώρο να το κάνει αυτό. Συνήθως είμαστε πολύ βιαστικοί και οι παίκτες και οι δημοσιογράφοι».
 
Για το πως βλέπει την ευκαιρία που θα δώσει ο Ολυμπιακός σε τρεις νεαρούς: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε πολύ καλούς παίκτες αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν εύκολα ομάδα, αυτό έβγαζαν στα κρίσιμα παιχνίδια. Οι εγωισμοί έμπαιναν πάνω από το σύλλογο και τώρα προσπαθεί να κάνει  μια καινούργια προσπάθεια. Έχει κάνει διάγνωση ο Ντούντα να γίνουν πρώτα ομάδα με το Σπανούλη ναυαρχίδα και είναι μια πολύ σοφή κίνηση.
 
Νομίζω το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ότι μπορεί να έφερε παιχταράδες αλλά υπήρχαν παιδιά όπως ο Κλέιζα, που είχε να πασάρει από τον… δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Σε όλο το πρωτάθλημα ζήτημα αν είχε πασάρει είκοσι φορές. Προσπαθεί να φτιάξει ομάδα τώρα ο Ολυμπιακός είναι ηλίου φαεινότερο αυτό.
 
Ο Ολυμπιακός είχε από πριν την πολύ έξυπνη ιδέα να μαζεύει τα ταλαντούχα παιδιά αλλά δεν μπορεί να τα βάλει αμέσως να παίξουν στην ομάδα, είναι πολύ δύσκολο. Καλά κάνει και τα παίρνει αλλά θα πρέπει να έχει ένα σκαλοπάτι ανάμεσα να τα βοηθάει γιατί κανείς δεν γίνεται παίκτης χωρίς να παίξει.
 
Δηλαδή ο Διαμαντίδης πήρε τη μπαγκέτα του Ηρακλή και την είχε τρία χρόνια και τους έβγαζε Ευρωλίγκα και τρίτη θέση, ο Σπανούλης πήγε στο Μαρούσι και το έφτιαξε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ ωραίο αλλά είχε ένα κενό εκεί πέρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.