Σε μία εποχή που μάθαμε με τον άσχημο τρόπο τι θα πει ναυαγοσωστική, ήρθε η ώρα να μάθουμε και την άκρως σημαντική "αγωνιστική ναυαγοσωστική".

Σε μία εποχή που μάθαμε με τον άσχημο τρόπο τι θα πει ναυαγοσωστική, ήρθε η ώρα να μάθουμε και την άκρως σημαντική “αγωνιστική ναυαγοσωστική”. 

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε απο την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας (ΕΟΥΔΑ, αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής. Αγώβες για αθλητές όλων των ηλικιών ως μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας από πνιγμούς μέσω αθλητισμού. 

Η συμμετοχή των αθλητικών συλλόγων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο αριθμός συμμετοχών των ομάδων αυξήθηκε κατά 70% σε σύγκριση με πέρυσι δείχνοντας έτσι πως ο θεσμός αποκτά ολοένα και νεγαλύτερο κοινό.

Το πρωτάθλημα περιλάμβανε αγωνίσματα με συμβολισμό. Τα 100μ Κολύμβησης μετ’ Εμποδίων, χρησιμοποιήθηκαν το 1903 από τον Παναγιώτη Νάστο, ιδρυτή της Κολυμβητικής Σχολής Πειραιά, για την εκμάθηση κολύμβησης και διάσωσης ως μέσο πρόληψης πνιγμού. Τα 50μ Μεταφορά Ανδρεικέλου, ήταν το αγώνισμα στο οποίο η Αλυτάρχης, Δρ. Ρένα Αναγνώστου, κατάκτησε 1η θέση στους Παγκόσμιους Αγώνες Καλής Θελήσεως το 1990 στο Μαρόκο.

Ο Α.Ο. Ιππόκαμπος με 25 αθλητέςκατέκτησε 21 μετάλλια. Οι αθλητές του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Ελλάδας, κατέκτησαν 8 από τα 12 μετάλλια στην κατηγορία 18-30 ετών. Πραγματοποιήθηκε κολύμπι για όλους (Θαλασσόνιος) με τη συμμετοχή πλήθους ατόμων κάθε ηλικίας

Η διοργάνωση είχε την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την αιγίδα των οργανισμών PrincessCharlene of Monaco Foundation, Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, Safe WaterSports, International Water SafetyFoundation, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών και του Δήμου Αλίμου.