Νίκη και ατομικό ρεκόρ για την Κάσσου στα 10.000 μ.

Η 20χρονη Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός) ήταν για μία ακόμη φορά το πρόσωπο μιας διοργάνωσης μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η ανερχόμενη αθλήτρια παρά την αγωνιστική της απειρία – στην απόσταση – και το νεαρό της ηλικίας της επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. στο Αίγιο με 33.53.72. Στο μόλις δεύτερο 10άρι της καριέρας της κατάφερε να δείξει πως μπορεί να σκέφτεται τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ από την αρχή της κούρσας επέλεξε να μπει μπροστά να επιβάλει το ρυθμό της και να διασπαστεί σταδιακά από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Χαρακτηριστικό είναι πως λίγες στροφές πριν από το τέλος κατάφερε να κλείσει στροφή ακόμη και στο γκρουπ των τριών αθλητριών που διεκδικούσαν την τρίτη θέση.

Η αθλήτρια επιβεβαίωσε και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση για την οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αγωνιστεί στα 10.000 μ. ή στα 5.000 μ., που είναι και το βασικό της αγώνισμα. Σε κάθε περίπτωση η νεαρή είναι από σήμερα η έβδομη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα και πλέον μπορεί να σκέφτεται ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ23 το οποίο είναι 33.45.99 και ανήκει στην Αναστασία Καρακατσάνη από το 2019.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέλαβε η περσινή νικήτρια, Ειρήνη Τσουπάλη (ΓΣ Αμαρουσίου) με 34.55.01 και το χάλκινο η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 35.54.08, που έκανε έναν προπονητικό αγώνα, ενόψει της συμμετοχής της στο Μαραθώνιο της Πράγας (7/5). Η 19χρονη Μαρία – Ανθή Βυθούλκα (ΑΟ Πέλωψ – είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στις Γυναίκες Κ23) τερμάτισε δεύτερη στην κατηγορία της με 35.28.07. Η νεαρή έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αναμένεται στη διάρκεια της σεζόν να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στα 5.000 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο στις Γυναίκες Κ23 πήρε η Αθανασία Κοκκόρου (ΑΠΚ Νεάπολης) με 37.40.74.

Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική κούρσα, στην οποία κατάφερα να ανταπεξέλθω σε μεγάλο βαθμό. Είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία και χαρούμενο με την επίδοση μου. Φυσικά και θα κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ το επόμενο διάστημα, ίσως σε κάποια κούρσα στο εξωτερικό.

Στο σημερινό αγώνα αποτυπώθηκε η σκληρή δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μου Σταύρο Καρρέ“, είπε η Κάσσου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.