Δρόμεια 2023: Μικρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η φετινή διοργάνωση

Ένα μικρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα θυμίζει εφέτος το διεθνές μίτινγκ δρόμων ταχύτητας «Δρόμεια».

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» και, μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή δέκα εθνικές ομάδες. Το μίτινγκ αποτελεί μία συνδιοργάνωση του ΑΟ Βάρης «Δρομέας» και του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Η διοργάνωση εντάσσεται στη διεθνή σειρά μίτινγκ στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Continental Tour» και οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και βαθμούς για το world athletics ranking system.

Το μίτινγκ, για τα αγωνίσματα των 100μ. ανδρών και των 200μ. γυναικών, έχει αναβαθμιστεί σε Silver, κάτι που συνεπάγεται με περισσότερους βαθμούς στο παγκόσμιο σύστημα βαθμολόγησης με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνητρο σε μία εποχή που οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου μαζεύουν βαθμούς προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27/8). Τα υπόλοιπα αγωνίσματα εντάσσονται στην κατηγορία bronze.

«Πρόκειται για την 7η διοργάνωση. Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται. Και εφέτος θα βρεθούν στο Στάδιο της Βάρης κάποιοι από τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της Ευρώπης. Το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό διότι θα κυνηγήσουν βαθμούς για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο οπότε αναμένεται να δούμε πολύ καλούς χρόνους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη στήριξη τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, την Περιφέρεια, τους χορηγούς μας, την ομοσπονδία μας και το έμψυχο δυναμικό του μίτινγκ», δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων και παγκόσμιος πρωταθλητής Χάρης Παπαδιάς.

Το πρόγραμμα του διεθνούς μίτινγκ δρόμων ταχύτητας «Δρόμεια» περιλαμβάνει ατομικά αγωνίσματα και σκυταλοδρομίες. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εθνικές ομάδες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Κύπρου, του Βελγίου, της Πορτογαλίας, του Ισραήλ και της Ουγγαρίας, η οποία θα είναι η διοργανώτρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου. Φυσικά, στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και η εθνική Ελλάδος και οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με κάποιους από τους καλύτερους δρομείς ταχύτητας της Ευρώπης και να διεκδικήσουν προκρίσεις για τη διοργάνωση της Βουδαπέστης. Το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια» θα διεξαχθεί με την υποστήριξη των Καλλίστη, Admiral S.A., Χήτος ΑΕΒΕΕ, Saint Laurence, Λευκός Σταυρός, Εθνική Ασφαλιστική, Μεσόγειος και Αιγέας ΑΜΚΕ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.