Αυγενάκης: «Το Poikilo Rocky Mountain προωθεί τον δρομικό αθλητισμό στην κοινωνία»

Όλα είναι έτοιμα για το 10ο Poikilo Rocky Mountain, τη γιορτή του ορεινού τρεξίματος που διοργανώνει ο ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και έχει κερδίσει επάξια υψηλή θέση στις επιλογές των κορυφαίων δρομέων και εκατοντάδων ερασιτεχνών που αγαπούν να τρέχουν στα μοναδικά μονοπάτια του Ποικίλου Όρους.

Η δέκατη επετειακή έκδοση του Αγώνα τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πετρούπολης.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, στο 10ο Poikilo Rocky Mountain, οι δρομείς θα δοκιμάσουν την αντοχή τους στις 3 εκπληκτικές διαδρομές 22,5km, 8km, 4km ενώ οι μικροί δρομείς θα νιώσουν τη χαρά της άθλησης και της συμμετοχής στο Rockάκι 1km.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Χαιρετίζω τη σπουδαία δρομική διοργάνωση Poikilo Rocky Mountain, που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης στις 2 Απριλίου 2023 και συμπληρώνει αισίως τα δέκα χρόνια ζωής.

Ένα εξαιρετικό event τεσσάρων διαδρομών, που καλύπτει όλους τους τύπους φυσικής κατάστασης και τα επίπεδα προετοιμασίας και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες: Από τους σκληροτράχηλους δρομείς, μέχρι τους μικρούς μας φίλους.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επενδύει στην ανάπτυξη των δρομικών αγωνισμάτων, τόσο με έργα κατασκευής και συντήρησης στιβικών εγκαταστάσεων, μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και με την καλλιέργεια δρομικής νοοτροπίας στους πολίτες, μέσα από θεσμικές και στρατηγικές πρωτοβουλίες, που πλέον διευκολύνουν τους φορείς να οργανώνουν δρομικά αγωνίσματα.

Το δρομικό κίνημα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό στη χώρα μας και οι δρομικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας «αγκαλιάζονται» πλατιά από την κοινωνία. Τις στηρίζουμε και τις ενισχύουμε με κάθε τρόπο, καθώς μεταδίδουν και πολλαπλασιάζουν το μήνυμα της υγιούς άθλησης σε όλους. Η συμμετοχή στον αθλητισμό δεν γνωρίζει όρια και ηλικιακούς περιορισμούς κι αυτό γίνεται πράξη από μικρούς και μεγάλους και στο Poikilo Rocky Mountain.

Η διεξαγωγή του 10ου Poikilo Rocky Mountain, με τις όμορφες εικόνες του Ποικίλου Όρους να δεσπόζουν, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την προώθηση του δρομικού αθλητισμού στην κοινωνία και την παρακίνηση ολοένα και περισσότερων νέων ανθρώπων να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό. Είμαι βέβαιος ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους.»

O Πρόεδρος του ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και Race Director του Αγώνα Δημήτρης Ζωναράς, δήλωσε: « Το PoikiloRockyMountain δεν είναι απλά ένας αγώνας. Είναι το μήνυμα για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, για τα οφέλη του αθλητισμού στον άνθρωπο και την κοινωνία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αξία την υγιεινής ζωής. Eίναι μια διοργάνωση με έντονα συναισθήματα και καλώ όλους τους δρομείς που θα σταθούν στην εκκίνηση να τον απολαύσουν και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είμαι υπερήφανος που φέτος θα δούμε και μικρά παιδιά να τρέχουν στην ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή του 1km. Στην δέκατη χρονιά της διοργάνωσης έχουμε δίπλα μας το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ευχαριστώ τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη που στηρίζει το έργο του Συλλόγου μας και δίνει ξεχωριστή δυναμική στο PoikiloRockyMountain. Την Κυριακή 2 Απριλίου τρέχουμε στο Ποικίλο Όρος, στο ορεινό διαμάντι της Αττικής, τρέχουμε για τη ζωή και το περιβάλλον, τρέχουμε στο 10οPoikiloRockyMountain.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.