Παγκόσμιο Κύπελλο Σιντ-Νίκλαας: Εξαιρετική εμφάνιση και 6η θέση από την Εθνική ομάδα σπάθης

Στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο ομαδικού στο Βέλγιο πριν την έναρξη της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης η Εθνική ομάδα σπάθης έκανε εξαιρετική εμφάνιση με την 6η θέση, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ελληνική ομάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση.

Στο γύρο των 32 του ομαδικού η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών με τις Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Κλαίρη Μπένου και Αθηναΐς Μαυρικάκη επικράτησε εύκολα με 45-24 της ομάδας της Βραζιλίας (FIE No22). Ακολούθησε ο κρίσιμος αγώνας του ταμπλό των 16 απέναντι στη δυνατή ομάδα της Ιαπωνίας. Οι Ελληνίδες έκαναν και πάλι το θαύμα τους με νίκη με 45-43 σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι καθ προκρίθηκαν για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση στο ταμπλό των 8 μετά την 7η θέση στο κύπελλο «Ακρόπολις».

Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερη υπέρβαση για την είσοδο στην τετράδα, η Ιταλία (FIE No4) όμως αυτή τη φορά μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Οι Ελληνίδες άρχισαν μουδιασμένα την αναμέτρηση με το σκορ να διαμορφώνεται στο 25-13 υπέρ των Ιταλίδων. Στη συνέχεια όμως οι Ελληνίδες μπόρεσαν να κλείσουν τη διαφορά και να ισοφαρίσουν στο 36-36. Οι λεπτομέρειες στην τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των Κρίσιο και Γκουντούρα έκριναν το τελικό αποτέλεσμα με ήττα 45-43 για την Ελλάδα.

Η Εθνική ομάδα δεν «έπεσε» ψυχολογικά μετά την ήττα από την Ιταλία και μπόρεσε να επικρατήσει της ομάδας της Γερμανίας (FIE No10) με 45-38 στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Με αυτή τη νίκη εξασφάλισε το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα, ενώ πήρε και τη ρεβάνς από τη Γερμανία για την ήττα στο ταμπλό των 8 του «Ακρόπολις». Η τελευταία δυνατή αναμέτρηση κόντρα στην Ισπανία κρίθηκε επίσης στις λεπτομέρειες μετά από αρκετές ανατροπές στο σκορ. Η Ελλάδα ηττήθηκε τελικά με 45-41 και κατέκτησε οριστικά την 6η θέση στη διοργάνωση. Αυτό είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει επιτύχει ελληνική ομάδα σε παγκόσμιο κύπελλο στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας.

Οι Γκουντούρα, Γεωργιάδου, Μπένου και Μαυρικάκη έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι η Εθνική μας ομάδα είναι μία άκρως υπολογίσιμη δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Με την 6η θέση στο Βέλγιο η Ελλάδα είχε άνοδο μίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στο Νο11. Θυμίζουμε ότι από τις 3 Απριλίου ξεκινάει και επίσημα η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης και η πρώτη στάση για συγκομιδή βαθμών θα είναι το παγκόσμιο κύπελλο ομαδικού στο Μπατούμι της Γεωργίας στις 14 Μαΐου.

Διάκριση για τα ελληνικά χρώματα είχαμε όμως και στη διαιτησία αφού ο Έλληνας διαιτητής Ολυμπιακών Αγώνων, Ανδρέας Δουβής, ανέλαβε την θέση του βασικού διαιτητή στον τελικό του ομαδικού, μεταξύ της Κορέας και της Ιταλίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.