Ιστιοπλοΐα: Ασημένιο μετάλλιο για τους Παπαθανασίου και Νούτσο στη Γαλλία

Με μία πολύ μεγάλη διεθνή επιτυχία τελείωσε το 2023 για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στην 65η Christmas Regatta που έγινε στη Νις της Γαλλίας οι ιστιοπλόοι του Ολυμπιακού Αιμίλιος Παπαθανασίου – Στέλιος Νούτσος κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Star!

Πρόκειται για έναν φημισμένο αγώνα στον οποίο συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα της κατηγορίας.

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 36 αθλητές από Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ελλάδα, Αυστραλία και έγιναν 8 ιστιοδρομίες.

Το ελληνικό σκάφος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Οι θέσεις του ήταν 2, 2, 4, 2, 2, 2, 2, 1 και με 13 βαθμούς τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Πρώτος ήταν ο περίφημος Αυστριακός Χ. Σπιτζάουερ με πλήρωμα τον Κ. Νεχάμερ με 7 βαθμούς και στη τρίτη θέση τερμάτισε ο επίσης Αυστριακός Φ. Κλόιμπερ με πλήρωμα τον Μ. Φίσερ με 32 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες οι Α. Παπαθανασίου – Σ. Νούτσος κατέκτησαν και το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Star.

Ο Παπαθανασίου είναι πολύ χαρούμενος για ένα ακόμη μετάλλιο που κατέκτησε στην τεράστια καριέρα του και δήλωσε: «Είναι ένας ιστορικός αγώνας. Συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές και μιλάμε για πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι, ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να ανεβαίνεις στο βάθρο. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα ήταν ότι ξεκινούσε στις 8.30 το πρωί λόγω των ανέμων και υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός.

Βρίσκομαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση κι αυτό το οφείλω στον γυμναστή μου, τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βασίλη Βούζα. Γι’ αυτό και του αφιερώνω το μετάλλιο όπως και το χρυσό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Με τον Στέλιο Νούτσο συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με στόχο τη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Star που θα διεξαχθεί στο Σκαρλίνο της Ιταλίας από 16 έως 24 Σεπτεμβρίου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.