Ξιφασκία: Γεωργιάδου-Γκουντούρα επιστρέφουν στην Ορλεάνη μετά τον ελληνικό θρίαμβο του 2021

Η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) θα αγωνιστούν στη 2η κορυφαία διοργάνωση σπάθης της τρέχουσας σεζόν, το Grand Prix της Ορλεάνης στη Γαλλία.

Κανείς στην ελληνική ξιφασκία δεν έχει ξεχάσει τις εικόνες της 13ης Νοεμβρίου 2021 όταν η Γεωργιάδου και η Γκουντούρα πέρασαν αμφότερες πανηγυρικά στον τελικό του Grand Prix της Ορλεάνης, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Μετά από μία πολύ μεγάλη μάχη που κρίθηκε στον τελικό πόντο η Γεωργιάδου αναδείχθηκε νικήτρια με 15-14 και σήκωσε το κύπελλο της διοργάνωσης. Δύο ελληνικές σημαίες ανέβηκαν στον ιστό και έπαιξε ο Εθνικός μας ύμνος στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων Zénith όπου πραγματοποιήθηκε ο τελικός. Η Ελλάδα είχε πλέον αποδείξει περίτρανα ότι διαθέτει δύο από τις καλύτερες ξιφομάχους σπάθης του πλανήτη.

Ένα χρόνο μετά οι δύο αθλήτριές μας παραμένουν στο κορυφαίο επίπεδο καθώς φιγουράρουν στο Νο3 και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης. Επίσης, έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη νέα σεζόν με δεδομένο ότι στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου το Νοέμβριο η Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και η Γεωργιάδου την 5η θέση. Η αμέσως επόμενη φετινή διοργάνωση είναι αυτή της Ορλεάνης, το «Grand Prix Nuoma», το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 8-10 Δεκεμβρίου. Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει τον προκριματικό γύρο των ανδρών στον οποίο δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Ο προκριματικός γύρος των γυναικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9/12 με τη συμμετοχή της Παΐζη η οποία επέλεξε να ταξιδέψει στη Γαλλία με δικά της έξοδα προκειμένου να αγωνιστεί. Πέρα από κέρδος για την ίδια, η παρουσία της στην Ορλεάνη ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου είναι και κέρδος για την ελληνική ομάδα της σπάθης της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο μέλος. Οι Γεωργιάδου και Γκουντούρα από την άλλη έχουν θέση απευθείας στο κυρίως ταμπλό του Σαββάτου 10/12 χάρη στις υψηλές τους θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Μαζί με τις τρεις αθλήτριες θα βρίσκονται ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης Θανάσης Δελενίκας και ο προπονητής σπάθης Χρήστος Σαΐνης. Θυμίζουμε ότι η Γεωργιάδου θα αγωνιστεί σε γνώριμο περιβάλλον καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει τη βάση της στην Ορλεάνη της Γαλλίας και προπονείται στην ακαδημία του -διεθνούς φήμης- προπονητή Christian Bauer. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν συνολικά 177 αθλήτριες και βέβαια ανάμεσά τους βρίσκονται όλες οι κορυφαίες του πλανήτη. Από το top10 της παγκόσμιας κατάταξης θα λείπει μόνο το No9, η Κορεάτισσα Sooyeon Choi. Ακολουθεί το πρόγραμμα του τριημέρου σε ώρες Ελλάδας, οι σύνδεσμοι για τις αναλυτικές συμμετοχές και την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης αλλά και ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε σε ζωντανό χρόνο όλες τις αναμετρήσεις:

Πέμπτη 8/12
12:00-18:30 – Προκριματικός γύρος & προκριματικό ταμπλό ανδρών

Παρασκευή 9/12
12:00-18:30 – Προκριματικός γύρος & προκριματικό ταμπλό γυναικών

Σάββατο 10/12
10:00 – Έναρξη κυρίως ταμπλό ανδρών
11:20 – Έναρξη κυρίως ταμπλό γυναικών
19:30 – Ημιτελικοί/τελικός ανδρών
20:00 – Ημιτελικοί/τελικός γυναικών
21:00 – Τελετή απονομής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.