Πινγκ Πονγκ: Στην Ιορδανία μεταβαίνει ο Κώστας Παπαγεωργίου

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Παπαγεωργίου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη Σύνοδο Κορυφής της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, που θα γίνει στην Ιορδανία από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Αναχωρεί σήμερα 03/12 για το Αμμάν, θα επιστρέψει την Τετάρτη 07/12 κι έχει την ευκαιρία για απόλυτα ουσιαστικές εργασίες και επαφές σε διοικητικό επίπεδο. Μάλιστα, παράλληλα με τη Σύνοδο της ITTF θα γίνει στο ίδιο μέρος έκτακτο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΤΤU), κυρίως για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2023. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι μέσα στους ομιλητές του συνεδρίου θα είναι και η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα ως επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο κομμάτι των αθλητών με αναπηρίες (Para Table Tennis).

Για τη Σύνοδο Κορυφής το ρεπορτάζ της ITTF αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στο Αμμάν της Ιορδανίας και την επερχόμενη Σύνοδο της ITTF οι συμμετέχοντες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε έξι διαφορετικές συνεδρίες που έχουν προγραμματιστεί για τις 4-5 Δεκεμβρίου. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ITTF θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι συνεδρίες, που έχουν προγραμματιστεί:

Συνεδρία 1: Ανάπτυξη της βιομηχανίας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Αυτή η συζήτηση στο πάνελ θα επικεντρωθεί στον αυξανόμενο επαγγελματισμό του πινγκ-πονγκ παγκοσμίως και στο πώς η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εκμεταλλεύεται τη στιγμή για να συμμετάσχει σε αυτό το κίνημα.

Συνεδρία 2: Το να γίνουμε μια κορυφαία παγκόσμια ομοσπονδία

Πέρυσι, η Ένωση Θερινών Ολυμπιακών Διεθνών Ομοσπονδιών ξεκίνησε μια αναθεώρηση διακυβέρνησης όλων των ομοσπονδιών-μελών, συμπεριλαμβανομένης της ITTF. Αυτή η συνεδρία θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα αυτής της αναθεώρησης διακυβέρνησης και στον τρόπο με τον οποίο η ITTF τα εφάρμοσε για τη βελτίωση της ομοσπονδίας.

Συνεδρία 3: Το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε 50 χρόνια

Το μέλλον του αθλήματος συζητείται σε αυτή τη συνεδρία, καθώς η ομοσπονδία κοιτάζει να προβλέψει πώς θα προσαρμοστεί το παιχνίδι τον επόμενο μισό αιώνα. Η κύρια εστίαση αυτού του πάνελ θα είναι πώς να αναπτυχθεί το άθλημα πέρα ​​από τις παραδοσιακές του δυνάμεις και να γίνουν οι νέες αγορές ανταγωνιστικές.

Συνεδρία 4: Βιωσιμότητα, ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός

Ένας από τους βασικούς πυλώνες για τη διεθνή ομοσπονδία, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι πώς να μετατρέψει την αλλαγή σε βιώσιμη κληρονομιά. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο, με τον οποίο η ομοσπονδία μπορεί να μειώσει το δικό της οικονομικό αποτύπωμά όσο συνεχίζει να προοδεύει.

Συνεδρία 5: Εκδηλώσεις για όλους

Αυτή η συνεδρία θα επικεντρωθεί στις βελτιώσεις που γίνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Οι τελευταίοι Τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ITTF και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Para θα χρησιμοποιηθούν ως παραδείγματα για το πώς θα πρέπει να διεξάγονται οι μελλοντικές διοργανώσεις και πώς όλοι οι αγώνες πρέπει να φιλοδοξούν να έχουν αυτό το επίπεδο ποιότητας.

Συνεδρία 6: Αρχική σελίδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Αμέσως μετά τη συνεδρία Events for All, θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη συνεδρία σχετικά με συζήτηση πάνω σε νέες ιδέες για την υποβολή προσφορών. Προσκαλούμε όλους να μείνουν για να μάθουν πώς να συμμετέχουν σε αυτό το νέο εγχείρημα για το μέλλον του πινγκ πονγκ».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΚΡΟΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ PARA TT

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου θα μιλήσει η Τίνα Κρόττα. Ως πρόεδρος της Επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τους αθλητές με αναπηρίες (Chair of the ITTF Para Table Tennis Committee) θα μιλήσει για μεγάλες διοργανώσεις που πέρασαν και για νέες προοπτικές στο 2023. Παραδείγματος χάρη, θα τονίσει ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν το τρίτο άθλημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στον αριθμό των συμμετεχόντων μετά τον στίβο και την κολύμβηση και ότι η νέα δομή αγώνων με την αντικατάσταση του ομαδικού από αγωνίσματα του διπλού θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων γυναικών στο Para και θα προσφέρει νέες δυνατότητες ανταγωνισμού στις κατηγορίες πιο σοβαρών αναπηριών. Η διακεκριμένη Ελληνίδα επιδιαιτήτρια θα μιλήσει επίσης για το κομμάτι των χορηγιών και των διεθνών διοργανώσεων.

  • Αναφορικά με το έκτακτο συμβούλιο της ΕΤΤU, θα πραγματοποιηθεί στο Αμμάν το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του 2023.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.