ΓΓΑ: Ο Μαυρωτάς στο 22ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής

Για την επίδραση του αθλητικού τουρισμού στην κοινωνία και στην οικονομία μίλησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο 22ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής με τίτλο: «Αθλητισμός, Τουρισμός και Αναψυχή. Μοχλοί Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου του 2022.

Ο κ. Μαυρωτάς, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, στην κεντρική του ομιλία αναφέρθηκε στη ραγδαία, παγκοσμίως, ανάπτυξη που παρουσιάζει ο αθλητικός τουρισμός, αλλά και το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα, εξαιτίας της παράδοσης («όλα από εδώ ξεκίνησαν»), του κλίματος («ιδανικό και για outdoor activities») και της μορφολογίας της («βουνό, θάλασσα, νησιά»). «Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του αθλητισμού που στηρίζεται σε αξίες (Ευ αγωνίζεσθαι, ακεραιότητα, συμμετοχή, σεβασμός, ισότητα, ανοχή στη διαφορετικότητα, αλληλεγγύη), διαθέτει παγκόσμια τοπόσημα συνδεδεμένα με τον αθλητισμό όπως Ολυμπία, Μαραθώνας, Παναθηναϊκό Στάδιο. Η κληρονομιά της πρέπει να αναδεικνύεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα οφέλη του αθλητικού τουρισμού τον οποίο διέκρινε σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αθλητισμό αναψυχής και προπονητικό τουρισμό (Erasmus+ ανταλλαγές) και την ανοδική τάση που παρουσιάζει παγκοσμίως. «Το 2020 ο τζίρος για τον αθλητικό τουρισμό ήταν 405 δις δολάρια, ενώ για το 2030 προβλέπεται να εκτοξευθεί στα 1.8 τρις δολ., που σημαίνει ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης θα αγγίξει το 16%», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε ειδική αναφορά στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό, την οικονομία και την κοινωνία, όπως είναι ο Μαραθώνιος (Αυθεντικός, Μέγας Αλέξανδρος κ.α.), Ιστιοπλοϊκοί αγώνες, Κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, τρίαθλο, Ράλλυ Ακρόπολις, ποδηλατικός γύρος κ.α.

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως ο αρμόδιος φορέας σε θέματα αθλητισμού και χάραξης αθλητικής πολιτικής της Ελλάδας, στηρίζει, προωθεί, ενισχύει όλες τις μορφές και τις δράσεις που προάγουν τον Αθλητικό Τουρισμό και τον Αθλητισμό Αναψυχής στην χώρα μας», επισήμανε, ενώ ανέφερε ότι «στη ΓΓΑ έχει συσταθεί από το 2016 οργανική μονάδα “Τμήμα Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής”, υπό τη Διεύθυνση Άθλησης για Όλους, Προβολής Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι συνέργειες με αθλητικές Ομοσπονδίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι/Περιφέρειες), Ιδιωτικούς Φορείς και τοπική κοινωνία είναι απαραίτητες για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού, όπως και η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου από την πλευρά της Πολιτείας για την προώθηση και διευκόλυνση των διαδικασιών.

Τον κ. Μαυρωτά βράβευσε η ΕΛΛΕΕΔΑΑ με την Ολυμπιονίκη μας Βούλα Πατουλίδου και τον Κώστα Αλεξανδρή, πρόεδρο του Συνεδρίου και καθηγητής του ΑΠΘ, να του απονείμουν την τιμητική πλακέτα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.