Ε.Ο.Πυγμαχίας: Η απάντηση στις καταγγελίες του Σ.Ε.Π.Π.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση:

Το Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας με θλίψη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της νέας ανακοίνωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας, με την οποία προσδίδουν για ακόμη μια φορά ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες για δήθεν εκβιαστική συμπεριφορά του Προέδρου της Ε.Ο.Π, κ. Χάρη Μαριόλη. Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης των σωματείων και των αθλητών μας αλλά και της κοινής γνώμης, μέσω απαράδεκτων επικοινωνιακών τεχνασμάτων, με απώτερο στόχο τη διάσπαση της ενότητας που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους της πυγμαχίας τους τελευταίους μήνες υπό την νέα ηγεσία της ΕΟΠ αλλά και τη σπίλωση και τη συκοφάντηση της νέας διοίκησης.

Δυστυχώς, με τη νέα ανακοίνωσή τους, εκτίθενται οι ίδιοι στα μάτια της κοινής γνώμης, της κοινωνίας, των αθλητών και των φιλάθλων, καθώς αποδεικνύουν πως το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά είναι η κατασκευή ψευδών ειδήσεων και να «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» επιχειρώντας να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι, ενώ δήθεν κόπτονται για το καλό των προπονητών και της ανάπτυξης της πυγμαχίας γενικότερα.

Είναι αξιοσημείωτο, πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες που με ασύστολα ψέματα, προσπαθούν να πλήξουν το κύρος  της Ομοσπονδίας. Το κύρος της… ενωμένης ομοσπονδίας. Με δεδομένο ότι βρίσκονται σε σύγχυση, μιας και το ευοίωνο μέλλον του αθλήματος τους προβληματίζει, αυτοαναιρούνται και λένε ψέματα ακόμα και στα όσα είχαν εγγράφως δηλώσει στην πρώτη τους ανακοίνωση! Ο σύνδεσμος τελικά περιορίστηκε στο ανώτερο πειθαρχικό όργανό, όπως λέτε στη δεύτερη ανακοίνωση ή πήρε θέση και συντάχθηκε στο πλευρό του «καταγγέλλοντα», όπως γράψατε στην πρώτη.

Είναι «δικαίωμα» του όποιου συνδέσμου να εκτίθεται, κομίζοντας νέα ήθη και έθιμα, δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν σε αυτήν κρίσιμη συγκυρία για τον αθλητισμό και μετά τις μεγαλειώδεις νίκες και τα σημαντικά μετάλλια στην πυγμαχία, να συκοφαντούν χωρίς αποδείξεις, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι. Η τακτική αυτή διαλύει την ενότητα και αποσκοπεί στην υποτίμηση και κυρίως στην αποσιώπηση των σπουδαίων ενεργειών, έργων και πρωτοβουλιών της νέας διοίκησης προς όφελος της  πυγμαχίας.

Ελπίζουμε, ότι όλοι αυτοί που συκοφαντούν εν γνώσει τους την Ομοσπονδία και τα μέλη της διοίκησής της, τουλάχιστον ως ένδειξη σεβασμού προς τους αθλητές αλλά και το ίδιο το άθλημα, να έχουν την στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τα απαράδεκτα επικοινωνιακά τερτίπια στα οποία έχουν υποπέσει και ευελπιστούμε άμεσα να χαράξουν μια διαφορετική πολιτική, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και να επανασχεδιάσουν το ρόλο που επιθυμούν να διαδραματίσουν για το μέλλον της πυγμαχίας.

Τους παραδίδουμε στην κρίση της αθλητικής μας κοινότητας.

Επιπλέον, η διοίκηση της Ε.Ο.Π από την ανάληψη των καθηκόντων της,  έχει πάντα την «πόρτα ανοιχτή» για διάλογο σε όλους όσους το επιθυμούν, επομένως, δεν αποδέχεται επουδενί  τις ψευδείς κατηγορίες του συλλόγου. Η διοίκηση της Ε.Ο.Π τονίζει εκ νέου, πως είναι και εξακολουθεί να είναι εδώ για να συνεργαστεί με όλους, πως επιθυμεί να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας προκειμένου να επιλύονται μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο, οι όποιες διαφορές προκύπτουν, όλα αυτά όμως μακριά από προκαταλήψεις και προσωπικά συμφέροντα, για το καλό της αθλητικής κοινότητας και την ανάπτυξη του αθλήματος. Η διοίκηση της Ε.Ο.Π δεν αρνείται την όποια αντιπαράθεση, εφόσον όμως γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών, με κατάθεση και σύγκρουση απόψεων και όχι με διαστρέβλωση, παραπληροφόρηση και κυρίως συκοφάντηση.

Είναι πλέον γνωστό, καθώς το μαρτυρούν τα έργα και οι πράξεις,  προς όλη την αθλητική κοινότητα της πυγμαχίας, ότι η διοίκηση της ΕΟΠ προσέγγισε εξαρχής με τον προσήκοντα επαγγελματισμό και με απόλυτη υπευθυνότητα και προσήλωση, έχοντας ως κεντρική προτεραιότητα την εξεύρεση λύσεων στα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τα σωματεία και τους αθλητές, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα εποχή για την ελληνική πυγμαχία με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία και τη διεθνή αναγνώριση.

Επί της ουσίας: η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, επισημαίνει πως είναι η τελευταία φορά που μπαίνει σε δημόσιο αντίλογο με τον Σ.Ε.Π.Π. και τονίζει κατηγορηματικά πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε κανέναν επιπλέον «πόλεμο ανακοινώσεων» που βασικό του «όπλο» αποτελούν τα κατασκευασμένα γεγονότα,  καθώς δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη που την διακρίνουν.

Τέλος, η ομοσπονδία, προς αποκατάσταση της αλήθειας, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Τα επιπλέον λόγια είναι περιττά.

Η εποχή της ανούσιας πόλωσης τελείωσε.

Ο κόσμος της πυγμαχίας περιμένει έργα και όχι λόγια.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να ενώσουμε την ελληνική πυγμαχία κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προόδου.

Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε.

Κριτής όλων μας για την πορεία και τη στάση μας για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πυγμαχίας, είναι η μεγάλη αθλητική μας κοινότητα. Αυτή μας έκρινε και θα μας κρίνει ξανά, όταν έρθει η ώρα, σε όλα τα επίπεδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.