Πινγκ Πονγκ: Με πλήρη αποστολή η Ελλάδα στο τουρνουά νεαρών ηλικιών της Κύπρου

Μετά από την αναγκαστική ματαίωση του 2020 λόγω της πανδημίας covid-19 η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης επαναφέρει φέτος το καθιερωμένο της τουρνουά με προσκλήσεις.

Κάθε φορά το διεξάγει προς το τέλος του χρόνου, φέτος το κάνει λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και του δίνει φυσικά και εορταστικό τόνο. Η ΠΟΕΑ προσκάλεσε βέβαια και αυτή τη χρονιά την ελληνική ομοσπονδία και η τελευταία ανταποκρίνεται με χαρά.

Το event θα γίνει στη Λευκωσία από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου, αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 15 (μέχρι παίδων και κορασίδων δηλαδή) και κάτω των 21 ετών (μέχρι Νέους άνδρες-Νέες γυναίκες) και η ΕΦΟΕπΑ θα πάρει μέρος με πλήρεις ομάδες. Στα αγόρια θα είναι οι Ιάσονας Κορδούτης (αθλητής του Παναθηναϊκού), Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ), Κώστας Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας), Κώστας Σωτηρίου (Φοίνικες Πάτρας) και στα κορίτσια οι Χρυσή Φωτιάδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης), Στέλλα Τζαρίδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή (επίσης αθλήτριες της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) και Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας). Αρχηγός αποστολής και υπεύθυνος της ανδρικής ομάδας ανέλαβε ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση των γυναικών θα είναι η προπονήτρια της ΧΑΝΘ Ευτυχία Περρή.

Το τουρνουά, που έχει πάντα καλό αγωνιστικό επίπεδο και πραγματοποιείται μ’ έναν μικρό αριθμό χωρών, θα φιλοξενηθεί στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Λευκωσία. Περιλαμβάνει ομαδικό και ατομικό στις τέσσερις κατηγορίες. Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 του μήνα θα διεξαχθεί το ομαδικό και από το απόγευμα της δεύτερης ημέρας μέχρι την Κυριακή τα ατομικά. Το σύστημα διεξαγωγής για τις συναντήσεις στο ομαδικό είναι το κορμπιγιόν, συνεπώς η κάθε ομάδα μπορεί να συγκροτηθεί και με δύο αθλητές ή αθλήτριες.

Ο Κορδούτης και ο Μαδέσης θ’ αποτελέσουν την ομάδα U21 (γεννημένοι το 2001 και το 2005 αντίστοιχα), ο Μηλικούδης και ο Σωτηρίου εκείνη του U15 (γεννηθέντες το 2007). Η Φωτιάδου (γεννηθείσα το 2004) θα συνεργαστεί με την Γκαϊντατζή (2007) στην ομάδα U21, ενώ η Άμπα και η Τζαρίδου, που είναι κορασίδες μέχρι το τέλος του έτους (γεννημένες το 2006), θ’ αγωνιστούν στην ομάδα U15. Η αποστολή θα μεταβεί στην Κύπρο την άλλη Πέμπτη, 16 του μήνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!