Κολύμβηση: Από το σχολείο στην πισίνα και τα ρεκόρ η Μαγκώτσιου

Η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου με την επίτευξη τριών νέων πανελλήνιων επιδόσεων Παγκορασίδων Α’ και Κορασίδων στα 50μ. Πεταλούδα (27.88) και 50μ. ύπτιο (28.90 και 28.85) αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια στο Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης που έγινε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Παύλος Μπακογιάννης» στο Καρπενήσι.

Η 14χρονη κολυμβήτρια της Αθλητικής Ακαδημίας Αστέρια, προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας της Χρήστος Μαγκώτσιος, διέπρεψε με τον Άρη Θες/νίκης, και τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ το 1998. Η Ηλέκτρα ακολουθεί άλλο αθλητικό δρόμο.

Η καθημερινότητα της μοιράζεται ανάμεσα στο σχολείο (πηγαίνει Γυμνάσιο) και το Κολυμβητήριο, το Εθνικό ή το Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης. Δυο φορές την εβδομάδα κάνει διπλές προπονήσεις και ισάριθμες το πρόγραμμα περιλαμβάνει γυμναστήριο. Συνολικά οκτώ προπονήσεις το επταήμερο.

Στα προαγωνιστικά είχε προπονητή τον Γιάννη Νάτσιο και στις δυο πρώτες κατηγορίες της αγωνιστικής (τα τελευταία δυο χρόνια) τον Στέφανο Ζαφειριάδη. Τους τελευταίους τρεις μήνες προπονείται με τον Κώστα Καλλίτση που μετά από παραμονή στη Σκωτία για εννέα χρόνια, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι να πιάσει το όριο για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2022. Κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στη μετέπειτα εξέλιξή της και στην μετάβαση της αργότερα στην κατηγορία των Γυναικών».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.