Στις National κατηγορίες της Γαλλίας και ο Αλέξανδρος Μαδέσης

Ένα ακόμα νεαρό μέλος των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης δοκιμάζει την εμπειρία ενός διασυλλογικού πρωταθλήματος στο εξωτερικό.

Ο λόγος για τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων τις δύο τελευταίες χρονιές, Αλέξανδρο Μαδέση, ο οποίος πριν από λίγο καιρό ήρθε σε συμφωνία με τη γαλλική Γκρεσιβοντάν (Grésivaudan Belledonne Tennis de Table το πλήρες όνομα) για την περίοδο 2021-2022 και το Σάββατο έκανε και το ντεμπούτο του με πολύ θετικό τρόπο.

Το κλαμπ μετέχει στο πρωτάθλημα της National 3, της 5ης την τάξει διασυλλογικής κατηγορίας της χώρας. Καθόλου τυχαίο φυσικά το γεγονός ότι και ο 16χρονος Μαδέσης επέλεξε τη Γαλλία για το σημαντικό αυτό βήμα, καθώς εκεί η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έχει κερδίσει προ πολλού την αναγνώριση και την εκτίμηση και αθλητές μας με διαφορετικό αγωνιστικό επίπεδο βρίσκουν σταθερά ευκαιρίες συμμετοχής στις πάρα πολλές ομάδες των National κατηγοριών.

Να προστεθεί ότι το Σάββατο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μεσογειακή χώρα και ο Ανέστης Καριοφυλλίδης (έχει πάει στη Σεν Πιερ) και φέτος γίνονται περισσότεροι από 20 (23 συγκεκριμένα) οι Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες, που παίρνουν μέρος στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα της Γαλλίας!

Στην Ελλάδα ο Μαδέσης μετακινήθηκε αυτό το καλοκαίρι στην ΑΕΚ και την Α1 εθνική κατηγορία. Η συμφωνία του με την Γκρεσιβοντάν δεν επηρεάζει και θα μπορεί ν’ αγωνίζεται παράλληλα και στις δυο χώρες. Είναι το νούμερο 1 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης εφήβων, το 2020 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό σε παίδες και νέους, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα είχε πάρει τον ίδιο τίτλο και στους παμπαίδες. Σε διεθνές επίπεδο είχε φέτος την 3η θέση στο ομαδικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος νέων και μαζί με τον πατέρα του Κώστα, παλιό διεθνή αθλητή και νυν προπονητή της ΑΕΚ, έκριναν ότι είναι καλή η στιγμή για να πάρει και την εμπειρία των διασυλλογικών ματς στο εξωτερικό.

Την πρεμιέρα του στη National 3 την έκανε προχτές στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο 15ο γκρουπ. Η Γκρεσιβοντάν είχε δύσκολο εντός έδρας αγώνα με την Τουλούζ ASPTT και με την πολύτιμη βοήθεια του Μαδέση επικράτησε 8-5. Έχοντας και την καθοδήγηση του πατέρα του ο νεαρός διεθνής σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα ατομικά ματς. Η ομάδα είναι στην 5η θέση της κατάταξης.

Ο Καριοφυλλίδης πραγματοποίησε την πρώτη συμμετοχή με τη Σεν Πιερ 2, επίσης στη Νational 3. Για την 3η αγωνιστική στο 4ο γκρουπ της κατηγορίας η ομάδα του επιβλήθηκε εύκολα εκτός έδρας της Lognes με 8-0. Το κλαμπ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς ήττα και επιδιώκει την άνοδο. Ο πολύπειρος Θεσσαλονικιός αθλητής της ελληνικής Α1 σημείωσε δύο νίκες, δύσκολα η πρώτη με ανατροπή από 1-2 πίσω στα σετ. Θυμίζουμε ότι στη Σεν Πιερ 2 αγωνίζονται επίσης ο Γιάννης Βλοτινός και ο Ζήσης Δουκέρης, που επίσης αγωνίστηκαν προχτές και είχαν από δύο νίκες.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.