Η Κοζάνη έκανε ιδανικά το …restart στα αναπτυξιακά τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Η Κοζάνη τίμησε τις νεαρές ηλικίες και άνοιξε υπέροχα το πρόγραμμα των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την περίοδο 2021-2022.

 Το 4ο τουρνουά της μακεδονικής πόλης πέτυχε οργανωτικά, το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης παρείχε πολύ καλές συνθήκες και μαζί με την εξαιρετική διάθεση, που έδειξαν τα παιδιά, μετά από το πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας των συγκεκριμένων τουρνουά, λόγω της πανδημίας, το συνολικό αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Το όπεν διοργάνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης και τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κοζάνης με τη συμμετοχή 119 αθλητών κι αθλητριών από 35 σωματεία της χώρας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, οι άνθρωποι του τοπικού ΣΕΑ πάσχιζαν για να ρυθμίσουν το κάθε τι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξε το ζωηρό ενδιαφέρον της. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Χρυσή Φωτιάδου στις νεάνιδες, ο Κώστας Μηλικούδης στους παίδες, η Ζωή Καζάκου στις κορασίδες και ο Γιάννης Κιοσελόγλου στους παμπαίδες. 

Η δράση στο ευρύχωρο γυμναστήριο καταγράφηκε σε 10 τραπέζια και άρχισε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Αγωνιστικό πάθος, δυνατές αναμετρήσεις, εκπλήξεις και πλούσιο θέαμα χαρακτήρισαν τις προσπάθειες των παιδιών στο πρώτο αναπτυξιακό έπειτα από σχεδόν 20 μήνες.

Στην κατηγορία των εφήβων έφτασε στην πρωτιά ο Στάθης Μανωλόπουλος, που ήταν 2ο φαβορί. Στον τελικό ο Αθηναίος αμυντικός έκαμψε τον επίσης αμυντικό Διονύση Τιμαμόπουλο (Νο 3) με 3-1 σετ (11-9, 11-5, 7-11, 11-5). Ο φιναλίστ δημιούργησε  α: έκπληξη νωρίτερα αποκλείοντας το νούμερο 1 του τουρνουά, τον Σωκράτη Γιαννούτσο, με 3-2.

Στις νεάνιδες επικράτησε το 1ο φαβορί η Χρυσή Φωτιάδου. Στον τελικό η αθλήτρια από τη Φλώρινα επιβλήθηκε της Φωτεινής Δημητριάδη με 3-0 σετ (11-5, 11-2, 11-7), ωστόσο γενικά είχε πολύ δύσκολο έργο, καθώς στην 4άδα χρειάστηκε ανατροπή από 0-2 για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δήμητρας Πετσίβα. Η Καβαλιώτισσα Δημητριάδη ήταν νούμερο 5 στα seeding.

Επικράτηση του 1ου φαβορί είχαμε και στους παίδες, όπου υπήρχε η μεγαλύτερη συμμετοχή (50 άτομα) και οι θεατές απόλαυσαν πάμπολλα ματς γεμάτα συναγωνισμό και αγωνιστική ένταση. Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης νίκησε στον τελικό τον Θεσσαλονικιό Γιάννη Αναστασιάδη με 3-0 σετ (11-9, 11-6, 11-5). Ο τελευταίος έκανε εξαιρετική πορεία ως νούμερο 8 των αγώνων, ενώ ένα ακόμα παράδειγμα για την απρόβλεπτη εξέλιξη της κατηγορίας είναι ο Ρεθυμνιώτης Μανώλης Βουμβουλάκης, που άρχισε ως νούμερο 25 και κατέκτησε την 6η θέση.

Δυνατά ματς καταγράφηκαν και στις κορασίδες όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η Ζωή Καζάκου. Στον τελικό πέρασε την τακτική της απέναντι στην Αλεξία Μάλο, που έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-8, 11-4, 11-6). Αξιοσημείωτο ότι έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο η Μαριάννα Κρεάνγκα, κόρη του θρυλικού Έλληνα πρωταθλητή Καλλίνικου, στην πρώτη συμμετοχή της σε αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Μάλιστα, είχε και την τεχνική καθοδήγηση από τον μπαμπά, που ήταν στην Κοζάνη και κάθισε στον πάγκο της.

Στον τελικό των παμπαίδων κυριάρχησε ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας της κατηγορίας Γιάννης Κιοσελόγλου. Προχώρησε από την αρχή χωρίς αμφισβήτηση και στον τελικό επιβλήθηκε του 2ου φαβορί, του αριστερόχειρα Κωνσταντίνου Αλεξούδη με 3-1 σετ (11-4, 11-8, 10-12, 11-4). Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν τα αδέρφια Φουσέκη από το Αίγιο, που πήραν τα χάλκινα μετάλλια δημιουργώντας εκπλήξεις.

Όπως συμβαίνει κλασικά στον θεσμό, υπήρχε πλήρης διαβάθμιση, ενώ δόθηκαν μετάλλια και στους τέσσερις πρώτους αθλητές, από αυτούς που είχαν μείνει έξω από τα κύρια ταμπλό. Λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν έγιναν κανονικά οι απονομές επάθλων.

Στην Κοζάνη βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου, είχε συνομιλίες με τους ανθρώπους του τοπικού σωματείου, καθώς και με στελέχη της ομοσπονδίας στη Βόρεια Ελλάδα και τον εθνικό προπονητή Κώστα Βατσακλή, που συνόδευσε στους αγώνες τα δύο αγοράκια του. Ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επισκέφτηκε και την αίθουσα προπόνησης του ΣΕΑ Κοζάνης μαζί με τον πρόεδρο Κώστα Διδασκάλου και είδε και το υπέροχο γκράφιτι, που έχει φτιαχτεί έξω από αυτή με τη φυσιογνωμία του Παναγιώτη Γκιώνη προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα αθλητή με τις πέντε Ολυμπιακές συμμετοχές.

Μεταξύ άλλων επισήμων στο γυμναστήριο βρέθηκαν στη διάρκεια του διημέρου ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Κοζάνης Ζήσης Μάρας, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο Χάρης Κουζιάκης, ο γενικός γραμματέας της ΕΦΟΕπΑ και πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Σωκράτης Παπασάβογλου και ο τεχνικός σύμβουλος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Θανάσης Στάθης.

Τις υπηρεσίες τους πρόσφεραν εθελοντικά τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το Παράρτημα Κοζάνης.  

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο)

2. Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

4. Θεόδωρος Πετρούσης (Φιλία Ορεστιάδας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Φωτεινή Δημητριάδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

2. Γιάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Μάριος Κατσαπρακάκης (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Φοίνικες Πάτρας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)

2. Αλεξία Μάλο (ΟΕΑ Φλώρινας)

3. Δέσποινα Κανταρά (ΟΑ Χανίων)

4. Μαριάννα Κρεάνγκα (ΓΣ Άρης Βούλας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

3. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

4. Σπύρος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.