Πινγκ Πονγκ: Αποκόμισαν μοναδική εμπειρία κι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις Μπουλά και Φάκαρος

Με τις αποσκευές γεμάτες από πολύτιμες παραστάσεις για το μέλλον τους στο άθλημα και με την ικανοποίηση ότι έδειξαν ξανά το ταλέντο τους κι εκπροσώπησαν άξια την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση της παμπαιδικής κατηγορίας, επέστρεψαν τα ξημερώματα από τη Σλοβενία και το Eurotalents Selection Camp της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος η Βασιλική Μπουλά και ο Κώστας Φάκαρος.

Η 12χρονη αθλήτρια του Ωρίωνα Χίου και ο συνομήλικός της αθλητής του Α.Κ. Ζωγράφου ήταν ανάμεσα στα συνολικά 41 παιδιά έως 12 ετών, που πήραν μέρος στο τελικό προπονητικό καμπ επιλογών της ETTU για το 2021. Η συγκέντρωση προετοιμασίας διεξήχθη από τις 10 έως και τις 16 Οκτωβρίου στις θαυμάσιες εγκαταστάσεις του οικισμού Ότοτσεκ κι αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για σκληρή και πολύ ποιοτική δουλειά. Μετά το καλοκαιρινό καμπ προεπιλογών της Ουγγαρίας οι πρωταθλητές Ελλάδας της κατηγορίας σε διπλό και ομαδικό είχαν πρώτα απ’ όλα τη χαρά και την τιμή να βρεθούν μέσα στους καλύτερους αθλητές του φετινού αναπτυξιακού προγράμματος της ETTU. Από κει και πέρα, στη Σλοβενία αποκόμισαν ακόμα πιο σπουδαία εμπειρία και το κυριότερο άφησαν και πάλι πολύ θετικές εντυπώσεις, ανεξάρτητα από το ότι δεν επιλέχθηκαν από την ομάδα αξιολόγησης και για το Eurotalents U-13 project του 2022 (αυτό αφορούσαν τελικά οι επιλογές και όχι ένα Παγκόσμιο προπονητικό καμπ Under 12). Επικεφαλής της αποστολής ήταν οι γονείς της Μπουλά. Η προπονήτρια του Ωρίωνα Χίου Ρούλα Λαμπρινίδη και ο σύζυγός της Σπύρος Μπουλάς, που μετέχει πάντοτε σε όλα τα ταξίδια της οικογένειας.

Η εκδήλωση στο Ότοτσεκ τιτλοφορείτο ως final Eurotalents Selection Camp U-13 και συγκέντρωσε 29 παμπαίδες και 12 παγκορασίδες μαζί με 24 συνολικά προπονητές τους από 19 χώρες της Ευρώπης. Για την Ελλάδα, ήταν η πρώτη φορά στην περίπου 10χρονη ιστορία αυτού του αναπτυξιακού project της ETTU, που εκπροσωπήθηκε σε Eurotalents Selection Camp από ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, σημάδι ενθαρρυντικό κι αυτό ότι διαθέτει δυναμική και στις πιο μικρές ηλικίες. Ο Κροάτης διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης της ETTU Neven Cegnar είχε τονίσει από τις αρχές της εβδομάδας ότι «δουλεύουμε στις καλύτερες συνθήκες στο Sport Hotel και τη διπλανή αθλητική εγκατάσταση», ενώ στους προπονητές εξέφρασε τη χαρά και την περηφάνια του που «πρώτη φορά στα χρόνια του θεσμού συναντάμε σε τελικό καμπ επιλογών τόσο υψηλό επίπεδο, συνολικά απ’ όλα τα παιδιά και διαπιστώνω ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους».

Επικεφαλής του τεχνικού τιμ στο Ότοτσεκ ήταν η προπονήτρια της εθνικής ομάδας ανδρών της Σλοβενίας Andreja Ojstersek. Μαζί της ήταν η αδερφή της, προπονήτρια της εθνικής γυναικών της χώρας Vesna Ojstersek και ο Πολωνός υπεύθυνος προπονητής από την ETTU Jaroslaw Kolodziejczyk, ενώ για τη δουλειά στη φυσική κατάσταση ήταν αρμόδιος ο Σλοβένος Sasa Ogrizovic.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις προπονήσεις. Δύο στο τραπέζι και μία σε φυσική κατάσταση. Κάθε πρωί υπήρχε τρέξιμο και δουλειά με τα πόδια στο καταπράσινο τοπίο έξω από το ξενοδοχείο, ενώ γίνονταν και στην αίθουσα ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Χωρίς multiball ασκήσεις και χωρίς σπάρινγκ κύλησε αυτό το καμπ, καθώς εμφάνιζαν πολύ καλό επίπεδο και οι πιο μικροί σε ηλικία αθλητές (υπήρχαν κι ένα-δύο παιδιά γεννημένα το 2011) κι από την άλλη οι προπονητές ήθελαν να δουν κυρίως αυτοματισμούς και πολλή δουλειά με τα πόδια. Μέσα στα 29 αγόρια ήταν και 7 Σλοβένοι, οι οποίοι έμειναν εκτός του εσωτερικού τουρνουά και δεν αξιολογήθηκαν.

Έγιναν και μίτινγκ για τους προπονητές, όπου το τεχνικό τιμ ανέλυε τι ήθελε από τους αθλητές στις προπονήσεις, ενώ έδινε και ενημέρωση για τα μελλοντικά σχέδια της ETTU στα Eurotalents Under 13, Under 15 και Under 17, όπως και για ένα καινούργιο πλάνο με προπονητές, οι οποίοι εφόσον ενδιαφερθούν να παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια θα μπορούν να πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις προετοιμασίας και να διδάσκουν. Πολύ ουσιαστικό το γεγονός ότι το τιμ μιλούσε με λεπτομέρειες στους προπονητές για κάθε τι που έκρινε ότι πρέπει να βελτιώσει ένα παιδί.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή έγιναν οι εσωτερικοί φιλικοί αγώνες. Όπως σταθερά συμβαίνει σε αυτές τις συγκεντρώσεις τα αποτελέσματα μέτρησαν στις επιλογές κι από κει και πέρα αξιολογήθηκαν κι άλλα στοιχεία όπως η τεχνική, η ικανότητα στις μετακινήσεις, η συμπεριφορά, η πειθαρχία κ.α.. Γι’ αυτό τον λόγο οι αθλητές αγωνίστηκαν χωρίς οδηγίες από τους προπονητές τους, όπως έγινε και στα καμπ προεπιλογών μέσα στη χρονιά.

Όλα τα παιδιά ευχαριστήθηκαν αγώνες και τέσταραν την κατάστασή τους μέσα ποικίλα στυλ παιχνιδιού (αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρχαν «αμυντικοί» ή παιδιά με κομπίνα-λάστιχα). Τα 22 αγόρια και τα 12 κορίτσια αγωνίστηκαν με το σύστημα «ένας προς όλους» σε τρεις ενότητες. Οι παμπαίδες έπαιζαν στα 3 σετ και άλλους βαθμούς έδινε η νίκη με 3-0 σετ, άλλους η νίκη με 2-1 και άλλους η ήττα με 2-1. Οι παγκορασίδες επειδή ήταν λιγότερες έπαιζαν στα 4 σετ κι εδώ η βαθμολόγηση εξαρτιόταν από το σκορ, ενώ αν ένας αγώνας έφτανε στο 2-2 γινόταν και 5ο σετ, το οποίο άρχιζε από το 5-5!

Ο Φάκαρος (νούμερο 4 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παμπαίδων) κατέλαβε την 11η θέση με συνολικό απολογισμό 11 νίκες και 10 ήττες. Το απόγευμα της Πέμπτης είχε 4 νίκες και 3 ήττες, το πρωί της Παρασκευής το ίδιο και το απόγευμα της Παρασκευής 3 νίκες και 4 ήττες.

Η Μπουλά (νούμερο 1 στον ελληνικό πίνακα των παγκορασίδων) πήρε την 9η θέση με προσωπική στατιστική 3 νίκες και 8 ήττες. Στις τρεις χρονικές ενότητες του τουρνουά εμφάνισε 1 νίκη-3 ήττες, 0-4 και 2-1 αντίστοιχα.

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ: «ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Με πολύ μεγάλη διάθεση και απόλυτη προσήλωση στον σκοπό της αποστολής τους τα δύο παιδιά πήραν ό,τι μπορούσαν περισσότερο από την πολύ χρήσιμη εμπειρία και απόλαυσαν παράλληλα τις ελεύθερες ώρες τους και την παρέα με τους αθλητές των άλλων χωρών. Η Ρούλα Λαμπρινίδη έβγαλε απόλυτη ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της δουλειάς στο Ότοτσεκ: «Ήταν ένα δυνατό καμπ πολύ υψηλού επιπέδου, που έγινε σε ιδανικές συνθήκες. Μέσα στη φύση και πολύ όμορφο το μέρος που μείναμε, εντυπωσιακό το ξενοδοχείο με απίστευτο φαγητό και πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγία κι ένα τεράστιο γυμναστήριο με τις καλύτερες προδιαγραφές. Αρκετές ημέρες είχαμε βροχή και θερμοκρασία κάτω του μηδενός, αλλά μέσα στην αίθουσα η θέρμανση έκανε την κατάσταση ιδανική. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη κι από τις επιδόσεις των παιδιών στις προπονήσεις και από τη συμπεριφορά τους, καθώς ήταν συγκεντρωμένα σε οτιδήποτε γινόταν και λεγόταν στην αίθουσα, έβγαλαν στον απόλυτο βαθμό το κοπιαστικό πρόγραμμα και είχαν μεγάλη ενέργεια και διάθεση. Στις προπονήσεις έπαιζαν καθημερινά με διαφορετικά «χέρια» κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό διότι ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά βρίσκονταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο».

Η προπονήτρια του Ωρίωνα, πρωταθλήτρια Ελλάδας πέρσι σε όλα τα αγωνίσματα των παγκορασίδων με τον Πανιώνιο Χίου, υπογραμμίζει την ηθική ανταμοιβή μίας ακόμα πολυήμερης και δαπανηρής αποστολής στο εξωτερικό: «Βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό μας διεκδικήσαμε φυσικά και την είσοδο στις επιλογές. Δεν μπήκαμε τελικά σε αυτές, αλλά το επίσης πολύ ουσιαστικό, που κρατάμε από τη Σλοβενία, είναι ότι είμαστε κι εμείς δίπλα στο πολύ ψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και δείξαμε την αξία μας. Δεχτήκαμε ευμενή σχόλια, μπήκαμε και πάλι στις σημειώσεις των προπονητών και ήταν πολύ ευχάριστο ν’ ακούς τον διευθυντή του προγράμματος ανάπτυξης να επισημαίνει ότι ήταν σχεδόν ισάξια όλα τα παιδιά και δύσκολα ξεχώριζαν κάποια. Ήταν πολύ δυνατοί και οι εσωτερικοί αγώνες, που οργανώθηκαν εξαιρετικά. Τα παιδιά φεύγουν ενθουσιασμένα, ένιωσαν αυτή τη βδομάδα τη γλυκιά κούραση της ποιοτικής προπόνησης. Τα συγχαίρω για τη μαχητικότητά τους και πιστεύω ότι όλες αυτές οι εικόνες και οι νέες σημαντικές πληροφορίες, που πήραν θα τα βοηθήσουν για την περαιτέρω εξέλιξή τους».

Με την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε το καμπ και μετά το τέλος του οι αρμόδιοι της ETTU στο Ότοτσεκ επέλεξαν 9 αθλητές και 7 αθλήτριες, «οι οποίοι θα υποστηριχθούν μέσα από το project Eurotalents U-13. για τα επόμενα 2-3 χρόνια». Χτες έγινε η σχετική ανακοίνωση μέσα από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, όπως αναφέρονται εκεί, τα παιδιά που επελέγησαν είναι τα εξής:

Boys:

Mihai NAGY (ROU) 151 points

Jakub KABELKA (CZE) 149

Kacper PIWOWAR (ENG) 145

Ocal GORKEM (TUR) 143

Carlos GONCALVES (POR) 138

Tadeas VRSOVSKY (CZE) 135

Pavol KOKAVEC (SVK) 127

Julian MEIER (AUT) 126

Adrian KASTL (AUT) 125

Girls:

Irina GIMENO (ESP) 142 points

Andreea BAIASU (ROU) 140

Nina SKERBINZ (AUT) 136

Diana KOLIENNIKOVA (UKR) 132

Hanka KODETOVA (CZE) 128

Alexandra DICU (ROU) 124

Julia LEAL (POR) 122


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.