Σημαντική βοήθεια για τους νεαρούς επίλεκτους τα καμπ στη Βαρκελώνη και τη Ναντ

«Γεμάτοι» από πλούσιες παραστάσεις και πολύτιμες εμπειρίες έξι επίλεκτοι νεαροί αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκλήρωσαν το πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας τους στο εξωτερικό.

«Γεμάτοι» από πλούσιες παραστάσεις και πολύτιμες εμπειρίες έξι επίλεκτοι νεαροί αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκλήρωσαν το πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας τους στο εξωτερικό. Οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής του Γ.Σ. Άρης Βούλας, Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Δημήτρης Κορδούτης του Α.Σ. Πρόοδος και Νίκος Σωτηρίου της Ε.Α. Βόχας επέστρεψαν από το προπονητικό καμπ της εταιρείας ειδών πινγκ πονγκ Butterfly, το οποίο έγινε στη Βαρκελώνη από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου. Ο έφηβος Κωνσταντίνος Αγγελάκης του Α.Σ. Πρόοδος γυρίζει αργά το βράδυ της Παρασκευής από τη 11ήμερη συγκέντρωση προετοιμασίας, που τελειώνει σήμερα στη Ναντ της Γαλλίας. Όλοι τους προπονήθηκαν σε εξαιρετικές συνθήκες, συνεργάστηκαν με σημαντικούς αθλητές και προπονητές, είδαν και άκουσαν πράγματα, που σίγουρα θα τους βοηθήσουν για την αγωνιστική τους εξέλιξη. Στο μεταξύ, οι νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Άρης 2006  Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Στέλλα Πατεράκη μετέχουν από προχτές σε προπονητικό καμπ στην Κοστάντζα συνοδευόμενες από τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Η εκδήλωση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου και σε αυτή θα ενσωματωθεί στις 24 του μήνα και η Ελισάβετ Τέρπου του ίδιου σωματείου.
Στη Βαρκελώνη κατ’ αρχάς, πέρα από τους Έλληνες πήραν μέρος αθλητές (νέοι και παίδες) από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Ρωσία και φυσικά την Ισπανία. Τα παιδιά έκαναν καθημερινά γύρω στις 7 ώρες προπόνηση. Τρεις το πρωί και 4 το απόγευμα με τραπέζι και φυσική κατάσταση. Η ποικιλία ήταν μεγάλη με ασκήσεις για τα πόδια, ασκήσεις από σερβίς και μάλιστα μία ώρα καθημερινά ήταν αφιερωμένη στο σερβίς και την πρώτη μπαλιά. Το γυμναστήριο είχε 18 τραπέζια, το αγωνιστικό επίπεδο ήταν καλό και στις προπονήσεις βοήθησαν σημαντικά και δύο πολύ αξιόλογοι sparing παίκτες. Επικεφαλής προπονητής ήταν ο Πετρ Κόρμπελ. Ο κορυφαίος Τσέχος αθλητής, 4ος Ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996, είχε αναλάβει την προπόνηση με τα πολλά μπαλάκια (τη λεγόμενη «κούτα») κι έδινε τις συμβουλές του. Ο Έλληνας προπονητής Χρήστος Λάμης, που ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής, βρισκόταν στο τιμ των συνεργατών του Κόρμπελ.
Οι συνολικές συμμετοχές ήταν 36 κι αυξήθηκαν όταν γίνονταν τουρνουά. Στους παίδες πήραν μέρος 38 αθλητές σε αυτούς τους αγώνες και η ελληνική εκπροσώπηση ήταν απόλυτα πετυχημένη. Στο βασικό τουρνουά των παίδων αναμετρήθηκαν στον τελικό ο Σγουρόπουλος και ο Δαμιανής. Νίκησε 3-2 σετ ο πρώτος και εξασφάλισε συμβόλαιο ενός χρόνου με τη διοργανώτρια εταιρεία. Το έπαθλο για τον Δαμιάνη είναι ότι μπορεί να μετάσχει δωρεάν και του χρόνου στο συγκεκριμένο καμπ, ενώ ο Σταματούρος, που ήρθε 3ος, ενώ διακρίθηκε και σε τουρνουά με τον χαρακτήρα χάπενινγκ θα πάρει δώρα από την εταιρεία. Για τα παιδιά υπήρχαν και πολύ μικρά οικονομικά έπαθλα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΣΤΗ BUTTERFLY HELLAS ΜΕ ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Οι Έλληνες άφησαν τόσο καλές εντυπώσεις στο καμπ επιλέκτων της Βutterfly, που οι διοργανωτές έστειλαν επιστολή με πολύ θετικά σχόλια στη Butterfly Hellas! «Οι αθλητές σας δούλεψαν εξαιρετικά και στο μάξιμουμ, έδειξαν τρομερή αφοσίωση σε όσα λέγαμε και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι όχι απλά με την προσπάθειά τους, αλλά και με τη συμπεριφορά τους και το ήθος τους. Το επίπεδο του παιχνιδιού τους είναι πολύ ανεβασμένο (στα τουρνουά μάλιστα πήραν .τα πάντα) και πιστεύουμε ότι αυτή η συγκέντρωση προετοιμασίας θα τους βοηθήσει για το μέλλον», έγραψαν, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι της Butterfly, ενώ για τον Χρήστο Λάμη πρόσθεσαν: «Βοήθησε με την εμπειρία του, είχαμε πολύ καλή συνεργασία και η καθημερινή δουλειά κύλησε άνετα. Θα είναι χαρά μας να δουλέψουμε ξανά μαζί του, όπως και με τα υπόλοιπα παιδιά στο επόμενο καμπ». Εξάλλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο σάιτ Sportsland δηλώσεις του έμπειρου προπονητή, όπως και του αθλητή Στράτου Δαμιανή, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την ποιότητα της δουλειάς στην ισπανική πόλη. Τέλος, η καλύτερη βόλτα για τα παιδιά στον λίγο ελεύθερο χρόνο τους ήταν η επίσκεψη στο φημισμένο «Καμπ Νου», το γήπεδο της Μπαρτσελόνα.
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: «ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΡΑΪΒ»
Στη Ναντ της Γαλλίας τώρα, και μόνο η παρουσία σπουδαίων αθλητών από την κορυφαία στις νεαρές ηλικίες, χώρα, έφτανε ώστε να βρει ο Αγγελάκης την ευκαιρία για πολύ δυνατή προετοιμασία. Οι συμμετοχές ήταν περίπου 20 και ξεχώριζαν φυσικά εκείνες των Γάλλων πρωταθλητών Ευρώπης παίδων Νολάν Τζιβόν και Ιβάν Μπερτρά. Οι ώρες προπόνησης ήταν καθημερινά από τις 08.30 έως τις 12.00 και από τις 15.00 έως τις 18.00. Σε αυτές συμπεριλαμβανόταν και η δουλειά στη φυσική κατάσταση. Οι ρυθμοί ήταν έντονοι και ειδικά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης δεν έβγαινε άνετα για τους συμμετέχοντες. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων χαρακτήρισε «πολύ δυνατή και ποιοτική την προπόνηση», επισημαίνοντας ακόμα ότι ήταν «διαφορετική από αυτήν που κάνουμε στην Ελλάδα». Ο Αγγελάκης δεν δοκιμάστηκε μέσα από τουρνουά στο πλαίσιο του καμπ, όμως είδε ότι τον βοήθησε όσο έπρεπε η καλή προπόνηση με διαφορετικούς παίκτες. «Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν σαν το δικό μου. Δούλεψα σκληρά και πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά η άμυνα από το ντράιβ, την οποία θέλω να βελτιώσω. Εξ’ αρχής ένιωσα ότι βελτιώθηκε αρκετά και είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό. Συνεχίζω την προσπάθεια στη φετινή σεζόν, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη διότι πλέον υπάρχουν και οι πανελλήνιες εξετάσεις», υπογράμμισε στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο διεθνής αμυντικός. Από την κατηγορία των εφήβων ήταν αξιοσημείωτες στη Ναντ και οι παρουσίες των επίσης Γάλλων Μπαρντέ, Πολ Γκοζί, Μολάν, Πινιέ, όπως και του Ισραηλινού Ματάν Σιμόν. Επικεφαλής του προπονητικού τιμ του καμπ ήταν ο Τιερί Πριού, ο οποίος πριν από έναν μήνα ήταν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπεύθυνος της ομάδας παίδων των Γάλλων.
* Μιας και ο λόγος για τις νεαρές ηλικίες να αναφέρουμε και τους νικητές του ατομικού αγωνίσματος στους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ναντζίνγκ της Κίνας. Στο απλό αγοριών πρώτευσε ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-2 σετ τον Ιάπωνα αμυντικό Γιούτο Μουραμάτσου. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Βραζιλιάνος Χούγκο Καλντεράνο, που για τις θέσεις 3-4 επικράτησε του Γιανγκ Χενγκ Βέι  από τη Ταϊπέι με 4-2. Στο απλό κοριτσιών αναδείχτηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης η επίσης Κινέζα Λιου Γκάογιανγκ. Στον τελικό επιβλήθηκε με 4-1 σετ της Ντου Χόι Κιμ από το Χονγκ Κονγκ. Στον «μικρό» τελικό η Λιλί Ζανγκ, που εκπροσωπεί τις Η.Π.Α. νίκησε τη Γιαπωνέζα Μίγιου Κάτο με 4-2 σετ. Η Ευρώπη έφτασε μέχρι τα προημιτελικά με συνολικά τέσσερις παρουσίες. Τον Γερμανό Κίλιαν Ορτ και τον Πολωνό Πάτρικ Ζατόβκα στους νέους, την Αντίνα Ντιάκονου από τη Ρουμανία και τη Λία Ράκοβατς από την Κροατία στις νεάνιδες. Η διοργάνωση συνεχίζεται με το ομαδικό.
* Στο World Tour της Λευκορωσίας, που αρχίζει σήμερα στο Μινσκ, γίνεται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο χρήση της νέας μονόχρωμης μπάλας από πλαστικό. Πριν από δύο εβδομάδες εξάλλου, στα πλέι οφ της κινεζικής λίγκας, οι αθλητές έπαιξαν με τα δίχρωμα μπαλάκια, όπως είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.