Φυρίγος: «Υπάρχουν άξιες μονάδες στις καταδύσεις»

Οι καταδύτες και οι καταδύτριες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου ήρθαν στο Βερολίνο έχοντας αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία τους. Και τα πρώτα αποτελέσματα, στο τραμπολίνο 1μ ανδρών και γυναικών, είναι ενδεικτικά.

Οι καταδύτες και οι καταδύτριες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου ήρθαν στο Βερολίνο έχοντας αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία τους. Και τα πρώτα αποτελέσματα, στο τραμπολίνο 1μ ανδρών και γυναικών, είναι ενδεικτικά.


Τα κακά και χωρίς συντήρηση σανίδια στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Μιχάλη Φαφαλή τον προηγούμενο μήνα, έφεραν στην επιφάνεια τα προβλήματα, αλλά και το κλείσιμο του προπονητηρίου, με τα τέσσερα μέλη της εθνικής ομάδας να βρίσκουν στέγη στο ΟΑΚΑ, όπου με μονή προπόνηση για 15 ημέρες προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους πριν έρθουν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για τη διοργάνωση της χρονιάς.


«Προπόνηση σε σανίδια 12 ετών»


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος, με αφορμή την παρουσία των Στέφανου Παπαρούνα και Μιχάλη Φαφαλή, μιλά για τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας.


«Το βασικό κομμάτι έχει να κάνει με τα σανίδια, με τους βατήρες στα τραμπολίνο, είναι κάτι που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι ένα θέμα που το έχουμε κυνηγήσει, έχουμε μιλήσει με τους εκάστοτε υπουργούς, τον κ. Ιωαννίδη και τον κ. Ανδριανό. Ηδη μετά το περιστατικό στις 17 Ιουλίου, οπότε κι έκλεισε το προπονητήριο καταδύσεων στον Αγιο Κοσμά, ο κ. Ανδριανός είχε δώσει εντολή εκταμίευσης 60.000 ευρώ για την αγορά τεσσάρων σανιδιών από τις ΗΠΑ. Ακόμα. και όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν έχει γίνει απολύτως καμία κίνηση.


Οι αθλητές ήρθαν εδώ, έχοντας προπονηθεί σε σανίδια που δεν έχουν αλλαχθεί τα τελευταία 12 χρόνια και ανέβηκαν σε σανίδια νέας τεχνολογίας. Το άθλημα έχει να κάνει και με θέμα ισορροπίας, δεν είναι μόνο η ακροβατική, ήρθαμε από τα σκληρά και τα ξύλινα, στα… πούπουλα. Εδώ αυτό το καταδυτήριο είναι το προπονητικό κέντρο των Γερμανών, έχει δέκα σανίδια, κατασκευασμένα την τελευταία διετία, στα τραμπολίνο του 1μ και των 3μ, κι εμείς έχουμε ένα κι αυτό σπασμένο».
 
«Πρώτος αγώνας μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης»


Οι αθλητές της εθνικής ομάδας, εκτός από τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις, δίνουν το «παρών» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς να έχουν δώσει αγώνα από το περασμένο καλοκαίρι.


«Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας τους μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη, πέρυσι τον Ιούλιο, σε αυτό το διάστημα έκαναν μόνο ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Βόλο κι αυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες στο θέμα των βατήρων» λέει ο Πέτρος Φυρίγος και συνεχίζει:


«Όταν έγινε η παραγγελία προ των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο στον Αγιο Κοσμά, τότε είχαν επανδρωθεί με σανίδια τα καταδυτήρια στην Πάτρα και στο Βόλο, και στα τρία σημεία οι βατήρες δεν έχουν αλλάξει ποτέ. Στο ΟΑΚΑ, όπου κάναμε έστω και μονές προπονήσεις τις τελευταίες 15 ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι συνθήκες είναι καλύτερες, γιατί συντηρείται διαφορετικά. Και για να κάνουμε προπόνηση εκεί εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι οι σύλλογοι των αθλητών, που στεγάζονται στο ΟΑΚΑ, πληρώνουν. Δεν έχει ώρες εθνικής ομάδας, μόνο φέτος με την παρέμβαση του υπουργού πήραμε χρόνο για να προπονηθούμε εκεί. Αν δεν υπήρχε κι αυτό, δεν θα ερχόμασταν στο Ευρωπαϊκό».
 
«Είναι κρίμα να μην μπορείς να αξιοποιήσεις τον Παπαρούνα»


Παρά την άσχημη παρουσία στο 1μ, οι ελπίδες διάκρισης εστιάζονται στα 3μ συγχρονισμένων καταδύσεων, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να σημειώνει:


«Στα 3μ συγχρονισμένων στους άνδρες με τους Παπαρούνα και Φαφαλή έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στον τελικό, είναι κι ένα αγώνισμα που το δουλεύουμε πολύ μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μέχρι τις 17 Ιουλίου κάναμε διπλές προπονήσεις, από το ατύχημα και μετά μονές. Είναι κρίμα να έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο, γιατί υπάρχουν μονάδες πολύ ικανές, αλλά δεν υπάρχει σύνολο να το στηρίξει, δηλαδή, αυτή τη στιγμή έχουμε έναν αθλητή “διαμάντι” στα 3μ τραμπολίνο, τον Στέφανο Παπαρούνα, και είναι κρίμα να μην μπορείς να τον αξιοποιήσεις.


Ο αθλητής μένει στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά και αναγκάζεται και δουλεύει τρεις ημέρες την εβδομάδα νύχτα σερβιτόρος για να βγάλει ένα μεροκάματο. Δηλαδή δεν έχει το αυτονόητο, κάποια οδοιπορικά, τις συνθήκες να προετοιμαστεί, με αυτά τα χρήματα έβγαζε τα έξοδα μετακίνησής του να έρθει στο ΟΑΚΑ για προπόνηση. Πώς είναι δυνατόν εγώ να έχω απαιτήσεις να κάνει διπλή προπόνηση, όπως απαιτείται σε αυτό το επίπεδο;».



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.