SOS από τους ομίλους της περιφέρειας για την αδυναμία εξεύρεσης προπονητών

Ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΙΟ με την παρουσία προέδρων και εφόρων από ομίλους όλης της χώρας έγινε στον Βόλο στο περιθώριο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Οπτιμιστ U13 που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες.

Το τεράστιο θέμα που απασχολεί κυρίως τους ομίλους της Περιφέρειας είναι η αδυναμία εξεύρεσης προπονητών. Παρά το γεγονός ότι από την τελευταία Σχολή αποφοίτησαν 108 προπονητές Τριγώνου, πολλά είναι τα σωματεία που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δραματικό πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία τους.

Αν και δεν περιμένουν πολλά πράγματα, οι εκπρόσωποι των ομίλων επιθυμούν τη δημιουργία μιας νέας Σχολής, αλλά με την βασική προϋπόθεση να βρεθεί ένα πλαίσιο, έτσι ώστε οι νέοι προπονητές κατά κάποιον τρόπο να υποχρεώνονται να εργαστούν στα σωματεία κι όχι να προτιμούν μόνο άλλες θέσεις. Μόνο έτσι θα μείνουν ζωντανοί οι όμιλοι.

Από εκεί και πέρα το σύνολο των παραγόντων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική διοργάνωση του πρώτου πανελλήνιου πρωταθλήματος U13 στα Οπτιμιστ από το οποίο προέκυψε και η εθνική ομάδα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων επιθυμούν αυτό να γίνει θεσμός – κάτι που έχει ήδη ανακοινωθεί – και να συνεχιστεί το Live Streaming που συμβάλει τα μέγιστα για τη διάδοση του αθλήματος. Η πρόταση αφορά τη ζωντανή μετάδοση κι άλλων ιστιοπλοϊκών γεγονότων.

Επίσης συζητήθηκε το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα που θα τεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση της 24ης Οκτωβρίου. Οι υπεύθυνοι των ομίλων το χαρακτήρισαν πρωτοποριακό και συμφώνησαν ότι το πρόγραμμα έχει σαν βασικό άξονα τη στήριξη της Περιφέρειας.

Αυτή, άλλωστε, είναι και η φιλοσοφία της διοίκησης της ΕΙΟ. Τέλος, στο ανοικτό ΔΣ της ΕΙΟ στον Βόλο τέθηκε ο προβληματισμός πολλών παραγόντων για το γεγονός ότι μετά την επανέναρξη της λειτουργίας των ομίλων λόγω της πανδημίας και τη δημιουργία του μητρώου σωματείων συναντούν ένα σωρό προβλήματα.

Κι αυτό διότι ήταν υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και αντιμετώπισαν διάφορα θέματα με τα Πρωτοδικεία, τις Περιφέρειες κι άλλες δημόσιες αρχές.

Ειδικά τα μέλη των ομίλων της Περιφέρειας προσφέρουν εθελοντική δουλειά και αρκετοί από αυτούς τόνισαν ότι δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά τους…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.