Διαβούλευση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τους παράγοντες των ομοσπονδιών

Με τους κορυφαίους αθλητικούς φορείς της χώρας μας διαβουλεύτηκε για περισσότερες από πέντε ώρες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δύο τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χτες Κυριακή, από το απόγευμα έως αργά το βράδυ και σήμερα Δευτέρα.

Διεξήχθη η τακτική ενημέρωση μέσω επί θεμάτων μείζονος σημασίας για την αθλητική οικογένεια και η τελική διαβούλευση του Συστήματος Αξιολόγησης των Ομοσπονδιών για το σύστημα «ΧΙΛΩΝ – 2021» . Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης.

Όπως τόνισε ο κ. Καλούδης …«Το πρόγραμμα «Χίλων» είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα. Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την καθιέρωση του πρωτοποριακού αυτού συστήματος αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών. Είναι ένα «εργαλείο» τεχνοκρατικής προσέγγισης των αθλητικών ομοσπονδιών και τα αποτελέσματα του σίγουρα, είναι θετικά.Υπάρχουν ωστόσο κάποια ζητήματα που αφορούν τις Παραολυμπιακές ομοσπονδίες και την υποστήριξή τους.

Όπως καταλαβαίνετε η υποστήριξη του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πέραν του αγωνιστικού χαρακτήρα παίζει και ιδιαίτερο ρόλο στην αποκατάσταση, επανένταξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών αλλά και στην «εκπαίδευση» της κοινωνίας για να αποδέχεται και να εντάσσει τους ανθρώπους με αναπηρία.Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ειδικοί παράμετροι που αφορούν τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία και να υποστηρίζονται οι ομοσπονδίες των ατόμων με αναπηρία λαμβάνοντας υπ’ όψη αυτές τις παραμέτρους.» Τη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Φώτης Μπίμπασης και ο Γενικός Γραμματέαςς της ΕΠΕ κ. Χρήστος Τζαμούσης .

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης προσκάλεσε τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη της διοίκησης. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρουσίασε τα φετινά κριτήρια και τις παραμέτρους του προγράμματος «Χίλων», μέσω του οποίου θα καθοριστεί και το ύψος της τακτικής επιχορήγησης για κάθε μία Ομοσπονδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.