Η Άννα Κορακάκη έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, μόλις στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Άννα Κορακάκη έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, μόλις στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Δραμινή σκοπεύτρια, είναι αυτό που λέμε να μην σε βάλει στο σημάδι.
Γιατί σπάνια, πολύ σπάνια θ’ αστοχήσει.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Άννα, όχι του χιονιά, αλλά του Ρίο ντε Τζανέιρο, ζεστάθηκε κατακτώντας πρώτα το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων.
Αυτό ήταν το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη σκοποβολή από το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.
Το καλύτερα όμως ήταν μπροστά. Λίγες μέρες αργότερα ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας με επιβλητική εμφάνιση στον τελικό του αεροβόλου όπλου από τα 25 μέτρα την γερμανίδα Καρς με 8-6.
Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004.
Η διαφορά των δύο αγωνισμάτων δεν είναι μόνο τα μέτρα, αλλά και ότι στο αγώνισμα που έγινε “χρυσή” χρησιμοποίησε κανονικές σφαίρες.
Η… απειλή προς τις αντιπάλους της μετά το πρώτο της χρυσό μετάλλιο ήταν ότι θέλει να λάβει μέρος και στους επόμενους οκτώ Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα η οποία έλαβε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλόγα μετά το άναμμα της για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.