Η 137η Σύνοδος της ΔΟΕ ξεκίνησε live από το Παναθηναϊκό Στάδιο με μήνυμα του Σπύρου Καπράλου

Η 137η Σύνοδος της ΔΟΕ ξεκίνησε live από το Παναθηναϊκό Στάδιο με μήνυμα του Σπύρου Καπράλου.

Η Σύνοδος της ΔΟΕ είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα, ωστόσο λόγω της πανδημίας διεξάγεται διαδικτυακά και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε μία άκρως συμβολική κίνηση, επέλεξε τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο να κάνει την εναρκτήρια τοποθέτηση, live από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου με την Ολυμπιακή σημαία να ανεβαίνει στον ιστό του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Στο μήνυμα που έστειλε ο κ. Καπράλος, είπε:

Είναι η μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μου, να σας καλωσορίζω σήμερα από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Το στάδιο στο οποίο έγιναν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, και αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη της Αθήνας.

Εάν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, η έναρξη της 137ης Συνόδου της ΔΟΕ θα γινόταν εδώ. Αλλά η πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο δεν μας επέτρεψε να σας υποδεχθούμε στην Αθήνα ώστε να γνωρίσετε από πρώτο χέρι την ελληνική φιλοξενία.

Ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο Μπαχ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ για την απόφαση να ξεκινήσει διαδικτυακά από εδώ η Σύνοδος. Μια άκρως συμβολική και τιμητική κίνηση που συνδέει τον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με το σύγχρονο Ολυμπιακό κίνημα.

Μπορεί λοιπόν σήμερα να μην είμαστε μαζί, αλλά χαιρετίζω την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής για διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου του 2025. Ευελπιστώ ότι με τη σύμφωνη γνώμη όλων σας, θα έχουμε τη δυνατότητα να καλωσορίσουμε όλα τα μέλη της ΔΟΕ στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Σύνοδος που ξεκινάει σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς γίνεται μόλις λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την ίδια ώρα θα πανηγυρίσουμε την εκλογή του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με το νυν Πρόεδρο Τόμας Μπαχ να είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Αγαπητέ Πρόεδρε, θέλω να σε ευχαριστήσω για όλα όσα έχεις κάνει για τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, αναδεικνύοντας πάντα το σημαντικό ρόλο που έχει η χώρα μας στο Ολυμπιακό γίγνεσθαι.

Η επανεκλογή σου θα βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε το Ολυμπιακό κίνημα να συνεχίσει την πορεία του προς το μέλλον, ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο ενωμένο και απόλυτα προσαρμοσμένο στις επιταγές και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θέλω κλείνοντας να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της 137ης Συνόδου. Είμαι σίγουρος ότι με κοινές προσπάθειες, με καινοτόμες ιδέες και με την αλληλεγγύη της παγκόσμιας Ολυμπιακής Οικογένεια,ς θα βγούμε πιο δυνατοί από την υγειονομική κρίση που μπορεί να μας επηρέασε, αλλά δεν μας νίκησε!

Σε ένδειξη φόρου τιμής για την 137η Σύνοδο και με την άδεια της ΔΟΕ, θα σηκώσουμε την Ολυμπιακή σημαία στο Παναθηναϊκό Στάδιο».

Στην 137η Σύνοδο της ΔΟΕ θα γίνει και η επανεκλογή του κ. Τόμας Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας