Η δύναμη για ζωή! Έμεινε παράλυτος αλλά κατάφερε να σταθεί όρθιος!(videos)

Η ζωή του πρώην παίκτη του χόκεϊ και των Χούμπολτ Μπρόνκος, Ράιαν Στρασνίτζκι,  άλλαξε μέσα σε μια στιγμή, όταν το λεωφορείο της ομάδας του συγκρούστηκε με φορτηγό και έμεινε παράλυτος από το στήθος και κάτω. Ο ίδιος όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω και μετά από επέμβαση κατάφερε να περπατήσει!

Η ζωή του πρώην παίκτη του χόκεϊ και των Χούμπολτ Μπρόνκος, Ράιαν Στρασνίτζκι,  άλλαξε μέσα σε μια στιγμή, όταν το λεωφορείο της ομάδας του συγκρούστηκε με φορτηγό και έμεινε παράλυτος από το στήθος και κάτω. Ο πατέρας του αθλητή, ανέβασε βίντεο στα social media, που τον δείχνει να κουνάει τα πόδια του με την βοήθεια φυσικοθεραπευτή λίγες μέρες μετά την επέμβαση στην σπονδυλική στήλη. 
«Δεν ένιωθα την κίνηση αλλά μπορούσα να τη ελέγξω» τόνισε μεταξύ άλλων, απόλυτα χαρούμενος γι αυτή τη μικρή έστω κίνηση
Δέκα συμπαίκτες του, ηλικίας από 16 έως 21 ετών έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα, μαζί με έξι ακόμη ανθρώπους από την ομάδα ανάμεσά τους και ο οδηγός του λεοφωρείου. Ακόμη 13 τραυματίστηκαν σοβαρά. 
Ο κόσμος όχι μόνο από τον Καναδά αλλά από συνολικά 80 χώρες, συγκέντρωσε περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά αυτά μέσα στα νοσοκομεία. 

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης και πρόκειται για μια νέα διαδικασία που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στον Καναδά. 
Η επέμβαση μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής του ασθενή και μπορεί να του επιτρέψει να σηκώνεται μόνος του και να έχει κάποια ανεξαρτησία. 

Η διαδικασία περιλαμβάνει την εμφύτευση μιας συσκευής  στο νωτιαίο μυελό που στέλνει ηλεκτρικά ρεύματα που στέλνουν νευρικά σήματα από τον εγκέφαλο στον ιστό του νωτιαίου μυελού.

Μετεγχειρητικά ακολουθούν πέντε εβδομάδες έντονης φυσιοθεραπείας που δίνουν την δυνατότητα στον ασθενή να κινεί τους μυς του. 

«Μετά το ατύχημα οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να περπατήσω ξανά. Όταν κάθεσαι στο αναπηρικό καροτσάκι, βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα και πως υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν μπορείς να πας όταν ταξιδεύεις. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι άνθρωποι σε χειρότερη κατάσταση από εμένα. Σκέφτομαι αυτό και τους συμπαίκτες μου που δεν είναι μαζί μας. Προσπαθώ να βάζω στόχους και να τους πετύχω». Πάντως γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών στάθηκε στο πλευρό του ενώ ένας από τους στόχους του είναι να μπει στην παραολυμπιακή ομάδα χόκεϊ του Καναδά. Έχει επίσης ήδη προταθεί να μπει στο Hall of fame.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.