Η Ελλάδα εξακολουθεί να διακρίνεται σε διάφορα επίπεδα στο διεθνές στερέωμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να διακρίνεται σε διάφορα επίπεδα στο διεθνές στερέωμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Είτε στη διαιτησία, είτε σε οργανωτικό ή διοικητικό επίπεδο έχει ανθρώπους, που κατέχουν σημαντικές θέσεις και με τη δουλειά και τις γνώσεις τους τιμούν και τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό. Ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα, έρχεται αυτές τις ημέρες από τη μακρινή Αργεντινή. Η Μαρία Τσίπου είναι στο Μπουένος Άιρες κι εργάζεται ως technical delegate στο Copa Tango όπεν για αθλητές με αναπηρίες!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της (http://www.ittf.com/2016/11/22/results-watched-intensely-naming-champions-not-reason-interest/), φιλοξένησε μεγάλη φωτογραφία της πρώην διακεκριμένης αθλήτριας από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και δηλώσεις της!

Η Μαρία Τσίπου και η (επίσης Θεσσαλονικιά) Τίνα Κρόττα είναι διεθνείς επιδιαιτήτριες, αλλά θέλησαν ν’ ασχοληθούν με ένα ακόμα κομμάτι του αθλήματος. Έδωσαν εξετάσεις στην I.T.T.F. για να γίνουν Technical Delegates στους αγώνες Α.Με.Α. και πέτυχαν. Στην I.P.T.T.C., την Παραολυμπιακή Επιτροπή στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ο technical delegate (σε απλή μετάφραση τεχνικός διευθυντής) είναι η αντίστοιχη θέση του competition manager (δηλαδή του διευθυντή διοργανώσεων) στους αγώνες όσων δεν ανήκουν στην κατηγορία Α.Με.Α..
Το τουρνουά, στο οποίο η παλιά αθλήτρια του Πέρα Θεσσαλονίκης και νυν γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κάνει την πρώτη παρουσία της με το νέο πόστο, άρχισε χτες και περιλαμβάνει για δύο ημέρες αγώνες της κατηγορίας Junior και για τρεις της κατηγορίας Senior.

Διεξάγεται στο Centro Nacional De Alto Rendimiento Deportivo και νωρίτερα είχε στο πρόγραμμα και classification seminar για τις κατηγορίες των αθλητών. Στις πέντε ημέρες των αγώνων εντάσσονται δέκα ώρες θεωρίας, δύο ημέρες πρακτικής εργασίας για την ταξινόμηση παικτών, αλλά και δύο ημέρες παρατήρησης, που συμπληρώνονται με εξετάσεις. Συνολικά, υπάρχουν στη διαδικασία έξι συμμετέχοντες από ένα ευρύ φάσμα, που περιλαμβάνει γιατρούς, προπονητές, έναν φυσιοθεραπευτή και ενεργούς αθλητές του πινγκ πονγκ με αναπηρίες (Para table tennis players). Εκπροσωπούν μάλιστα, τέσσερις χώρες της Νοτίου Αμερικής, που είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κολομβία και το Περού. Όλα αυτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της I.T.T.F., όπου η Μαρία Τσίπου ανέφερε στις δηλώσεις της:

«Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της classification διαδικασίας, που συμπεριλαμβάνει τη σωματική εξέταση στις διάφορες κλάσεις, το βασικό τεστ στο τραπέζι, τη συζήτηση με τους υπεύθυνους ταξινόμησης, το συμπλήρωμα των αιτήσεων, τη μετάδοση των αποτελεσμάτων στους αθλητές και τους προπονητές. Είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα κι αν εργαζόμαστε έως αργά λόγω του μεγάλου αριθμού των αθλητών».

Ήδη ταξινομήθηκαν 27 νέοι παίκτες για την κατηγορία Under 23 του τουρνουά Η τεχνική διευθύντρια των αγώνων πρόσθεσε στην I.T.T.F.: «Τώρα ήρθε η ώρα ν’ αρχίσουν οι αγώνες και να παρακολουθήσουμε τους παίκτες προσεκτικά ώστε είτε να επιβεβαιωθεί είτε να διορθωθεί η κλάση στην οποία έχουν καταχωρηθεί», πρόσθεσε στο χτεσινό ρεπορτάζ της παγκόσμιας ομοσπονδίας η Ελληνίδα τεχνική διευθύντρια.