Στην Κίνα πήγαν όλα τα χρυσά μετάλλια και στα ατομικά αγωνίσματα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων. Η κορυφαία διοργάνωση, στην οποία εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα από τον Γιάννη Σγουρόπουλο, ολοκληρώθηκε απόψε στη Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας με τους τελικούς στο απλό και τα διπλά.
Η υπερδύναμη του αθλήματος κατάφερε το απόλυτο, καθώς πήρε και τις πέντε πρωτιές και τις πρόσθεσε στις δύο του ομαδικού. Θα μπορούσε κάποιος μάλιστα, να μιλήσει για εντυπωσιακή επαναφορά διότι πέρσι στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του Κέιπ Τάουν είχε μόλις ένα χρυσό μετάλλιο στα επτά αγωνίσματα! Η Ευρώπη έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της. Μπορεί να μην είχε αθλητές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά πήρε συνολικά τέσσερα μετάλλια, όπως στη διοργάνωση του 2016, ενώ είδε σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Τρουλς Μέρεγκαρντ, ο οποίος με εκπληκτική πορεία στο απλό νέων κατέγραψε για τη Σουηδία την πρώτη συμμετοχή σε τελικό του θεσμού! Κεντρικά πρόσωπα των αγώνων ήταν ο Σούε Φέι με τέσσερις 1ες θέσεις (μαζί με εκείνη του ομαδικού δηλαδή) και η Σου Γινγκσά με τρεις!
Στο απλό νέων ο Σούε Φέι ήταν νούμερο 1 φαβορί και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Σε όλη την πορεία του στο ταμπλό των «64» δεν υπήρξε ματς, στο οποίο να έχασε πάνω από 1 σετ… Στον τελικό έκαμψε με 4-1 τον Τρουλς Μέρεγκαρντ, πάντως πήρε με οριακή διαφορά τα δύο πρώτα σετ. Η εξέλιξη 11-9, 12-10, 11-4, 9-11 και 11-8. Αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα για τον Μέρεγκαρντ όχι μόνο γιατί θυμηθήκαμε ότι τον νίκησε πριν από έναν μήνα ο Σγουρόπουλος για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, αλλά και γιατί είναι 15 ετών και το μεγαλύτερο αστέρι αυτή τη στιγμή στη Σουηδία, όπως λένε οι ειδικοί του αθλήματος στην άλλοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο εν λόγω αθλητής κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό από τον 1ο γύρο όταν έχανε 3-1 σετ από τον Γάλλο Λέο Ντε Νοντρέ, αλλά μετά κατέπληξε. Στον 3ο γύρο απέκλεισε το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Ιάπωνα Γιούτο Κιζουκούρι με 4-2 σετ, στην 8άδα τον Κινέζο Σου Χάιντονγκ με 4-0 (αυτόν θ’ αντιμετώπιζε ο Σγουρόπουλος αν δεν έχανε στους «32» από τον Ρουμάνο Σίπος) και σήμερα στα ημιτελικά έναν ακόμα Κινέζο, τον Νιου Γκουανκάι με 4-3! Πάλεψε και στον τελικό με την υποστήριξη των Ιταλών φιλάθλων, αλλά ο Σούε με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα ήταν ελαφρά καλύτερος. Ο Μέρεγκαρντ είναι σήμερα πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό παίδων και δύο σερί χρονιές δευτεραθλητής Ευρώπης στο απλό. Στο 3ο σκαλί του πόντιουμ ανέβηκαν οι Κινέζοι Βανγκ Τσουκίν και Νιου Γκουανκάι.
Στο απλό νεανίδων πάλεψαν δύο Κινέζες για το χρυσό μετάλλιο. Το 1ο φαβορί, η Σου Γινγκσά συνάντησε στον τελικό το 2ο, τη Βανγκ Μανγιού. Το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο από την αρχή μέχρι το τέλος και κρίθηκε στην παράταση του 7ου σετ. Η Σου πανηγύρισε τη νίκη με 4-3 σετ (6-11, 11-8, 11-8, 12-14, 8-11, 11-6, 14-12). Από την ίδια χώρα είναι και οι δύο αθλήτριες, που πήραν το χάλκινο μετάλλιο, η Κιαν Τιανί και η Σάι Σινιάο.
Στο διπλό νέων κυριάρχησαν οι Κινέζοι Σούε Φέι/Βανγκ Τσουκίν, επίσης από το νούμερο 1 του ταμπλό. Στον τελικό έχασαν το 1ο σετ από τους Κορεάτες Αν Τζάεχιουν/Μπάεκ Χογκούν, αλλά επιβλήθηκαν με 4-1 (10-12, 11-8, 11-5, 11-5, 11-5). Στην 3η θέση βρέθηκαν δύο ζευγάρια από την Ιαπωνία. Οι Μασάκι Τακάμι/Γιούτο Κιζουκούρι και οι Γιουκίγια Ούντα/Γιούτα Τανάκα.
Στο διπλό νεανίδων ο τελικός ήταν κινεζική υπόθεση. Κοντραρίστηκαν οι Σάι Σινιάο/Σου Γινγκσά με τις Κιαν Τιανί/Βανγκ Μανγιού τα δύο πρώτα φαβορί αντίστοιχα στο ταμπλό. Έγινε πολύ «κλειστό» ματς και στο τέλος επικράτησαν οι Σάι και Σου και 4-3 σετ (7-11, 14-12, 11-4, 8-11, 10-12, 11-9, 11-9). Στην 3η θέση αρκέστηκαν Γιαπωνέζες. Οι Μίγιου Κιχάρα/Μιτσούχο Κιμούρα και οι Μίγιου Ναγκασάκι/Μίγιου Κάτο. Να προστεθεί ότι οι περσινές πρωταθλήτριες κόσμου Αντίνα Ντιακόνου/Αντρέα Ντράγκομαν αποκλείστηκαν στην 8άδα.
Στο διπλό μικτό ο παγκόσμιος τίτλος πήγε στους Σούε Φέι/Βανγκ Μανγιού, που ήταν νούμερο 1 του αγωνίσματος. Το κινεζικό δίδυμο κατέβαλλε στον τελικό με 4-1 σετ τους Κορεάτες Αν Τζάεχιουν/Κιμ Γίχο (11-8, 11-5, 14-12, 8-11, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Κινέζοι Βανγκ Τσουκίν/Σουν Γινγκσά και οι Ρουμάνοι Κριστιάν Πλετέα/Αντίνα Ντιακόνου.