Υγρός στίβος: Από το Καζάν στη Σινγκαπούρη το Παγκόσμιο του 2025

Η Σινγκαπούρη θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2025, όπως ανακοίνωσε σήμερα η World Aquatics.

Η πρώτη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, είχε ανατεθεί αρχικά στο Καζάν, όμως ο αποκλεισμός της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και η αβεβαιότητα για το κατά πόσον οι κυρώσεις θα έχουν αρθεί στο μεταξύ, οδήγησε τη διεθνή ομοσπονδία στην απόφαση να μεταθέσει την κορυφαία διοργάνωση του υγρού στίβου για τη Σινγκαπούρη.

Το Παγκόσμιο του 2025 θα γίνει έτσι το τρίτο συνεχόμενο που θα φιλοξενηθεί στην Ασία, μετά τη διοργάνωση που θα γίνει φέτος το καλοκαίρι, στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας (μετά από δύο αναβολές), και εκείνη στη Ντόχα του Κατάρ, τον Φεβρουάριο του 2024. Θα είναι όμως η πρώτη φορά που οι κορυφαίοι αθλητές/τριες στα έξι αθλήματα του υγρού στίβου, θα αγωνιστούν σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Η World Aquatics δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη, γνωρίζοντας ότι η φιλοξενία του κορυφαίου γεγονότος μας για το 2025 βρίσκεται σε τόσο καλά χέρια» δήλωσε ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Χουσαϊν Αλ-Μουσαλάμ. «Η Σινγκαπούρη έχει όλα όσα ελπίζουμε να μοιραστούμε με τους αθλητές μας: εγκαταστάσεις παγκοσμίου επιπέδου, αποδεδειγμένη εμπειρία φιλοξενίας διοργανώσεων κα μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στα αθλήματα του υγρού στίβου, από το κορυφαίο επόπεδο ως την κοινότητα. Με τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην Ασία, η ήπειρος δείχνει μία εξαιρετική ικανότητα φιλοξενίας των καλύτερων αθλητών του υγρού στίβου από όλο τον κόσμο».

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών διεξαγωγής, θα ανακοινωθούν προσεχώς. Το βέβαιο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων θα φιλοξενηθεί στο υπερσύγχρονο “Singapore Sports Hub”, το οποίο περιλαμβάνει το εθνικό στάδιο της χώρας, κλειστό στάδιο και το κολυμβητικό κέντρο, με δύο πισίνες 50μ. και καταδυτήριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.