Τραγωδία με ελικόπτερο στα Σπάτα: Οι γονείς του Τζακ ζητούν απαντήσεις από την Ελλάδα – Δεν πιστεύουν ότι πήγε να βγάλει σέλφι

Οι γονείς του Τζακ Φέντον, που έχασε τη ζωή του από την έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα, δεν πιστεύουν την ελληνική εκδοχή του δυστυχήματος

Απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές ζητούν οι γονείς του άτυχου Τζακ Φέντον που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον χτύπησε η έλικα του ελικοπτέρου που επέβαινε, τη στιγμή της αποβίβασής του από το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Οι τραγικοί γονείς μίλησαν στην Daily Mail και αναφέρθηκαν με δάκρυα στα μάτια στον υπέροχο και στοργικό τους γιο.

Όπως είπαν, οι δύο τους περίμεναν τον γιο τους να επιστρέψει από τις διακοπές του στη Μύκονο και είχαν αφήσει την πίσω πόρτα επίτηδες ανοιχτή καθώς και φαγητό στο ψυγείο, και αντί να υποδεχθούν το παιδί τους, τους ξύπνησαν οι αστυνομικοί που χτυπούσαν την εξώπορτα.

ΣΠΑΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
Ο Τζακ Φέντον με τον πατέρα του

Οι ελληνικές αρχές, αναφέρει το δημοσίευμα για τον τραγικό θάνατο του φοιτητή της Οξφόρδης, ότι ξαφνικά καθώς αποβιβάζονταν από το ελικόπτερο, τον είδαν να τρέχει προς την πίσω πλευρά του ελικοπτέρου πιθανώς για να βγάλει μια σέλφι και παρά τις προειδοποιήσεις από το πλήρωμα χτύπησε στην έλικα. Αν και οι ισχυρισμοί έχουν πλέον αποσυρθεί και γίνεται επίσημη έρευνα, αναφέρει η Daily Mail, οι γονείς του Τζακ ισχυρίζονται ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν πόσο τους λείπει ο υπέροχος γιος τους.

Ο πατέρας Μιγκέλ με τον Τζακ ήταν οι καλύτεροι φίλοι και ο τραγικός πατέρας θυμάται το τελευταίο μήνυμα που αντήλλαξαν, ότι ο νεαρός Τζακ του έστειλε sms λέγοντάς του “ευχαριστώ που έκανε τα γενέθλιά μου τα καλύτερα που είχα ποτέ”. Και μόνο η σκέψη ότι δεν θα έχουμε πια άλλη τέτοια επαφή και επικοινωνία, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο, λέει ο τραγικός πατέρας.

Η μητέρα του Τζακ, Τόρι επιμένει ότι κάτι άλλο συνέβη και ότι ο γιος της δεν ήταν ανόητος να κάνει κάτι τέτοιο (να πάει πίσω να τραβήξει σελφι) και ότι απαιτούνται απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές. Σημειώνεται ότι ο φίλος της οικογένειας που συνόδευε τα παιδιά στην εκδρομή στη Μύκονο, γνωστός Αγγλος επιχειρηματίας Robin Stanton-Gleaves, έχει δηλώσει ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τις ελληνικές αρχές ήταν “τραγικός” και ότι το δυστύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Είπε ακόμα ότι ο Τζακ θα ήταν ακόμα ζωντανός αν ο πιλότος είχε φροντίσει να σβήσει τις μηχανές πριν αποβιβαστούν ή κάποιος τους συνόδευε καθώς έβγαιναν από το ελικόπτερο.

ΣΠΑΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
Οι γονείς του Τζακ Φέντον

Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στις δηλώσεις του Ιωάννη Κανδύλη, επικεφαλής της επιτροπής για τα αεροπορικά ατυχήματα που είπε ότι ο Τζαν αγνόησε τις εντολές και έτρεξε στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου με το τηλέφωνο στο αυτί του. Ο Ιωάννης Κανδύλης επιμένει ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και συνοδεία των υπαλλήλων του αεροδρομίου οδηγήθηκαν σε ειδικό σαλόνι για να επιβιβαστούν σε ιδιωτική πτήση για Λονδίνο. Τότε ξαφνικά, λέει ο Κανδύλης, το θύμα βγήκε έξω και έτρεξε προς το ελικόπτερο. Με τους μάρτυρες που μιλήσαμε, καταθέτουν ότι είχε το τηλέφωνο στο αυτί του και έτρεξε προς το ελικόπτερο αγνοώντας τις εντολές “Στοπ Στοπ” των υπαλλήλων του αεροδρομίου.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ήταν τραγικό , λέει ο Ιωάννης Κανδύλης.

ΣΠΑΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Οι γονείς του Τζακ Τόρι και Μιγκέλ αναζητούν απαντήσεις και περιμένουν το επίσημο πόρισμα για να δουν πως θα αντιδράσουν και πως θα κινηθούν. Η μητέρα του άτυχου νέου Τόρι λέει στην εφημερίδα ότι δεν θέλει η υπόθεση να κουκουλωθεί και θέλει να διασφαλίσει ότι ένα τέτοιο τραγικό γεγονός δεν θα επαναληφθεί…

ΣΠΑΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
ΣΠΑΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
Ο Τζακ Φέντον με τους φίλους του σε ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο πριν την τραγωδία


Πηγή: THETOC


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.