UEFA: Ποινές και για τις ομάδες από τη Λευκορωσία

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η UEFA γνωστοποίησε την απόφασή της να αποκλείσει το ενδεχόμενο κλήρωσης των ουκρανικών συλλόγων με κλαμπ από τη Λευκορωσία, λόγω του ρόλου της τελευταίας στη ρωσική εισβολή.

Η εκτελεστική επιτροπή  της UEFA, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποτραπούν κληρώσεις, μεταξύ ομάδων από τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, σε οποιαδήποτε διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο μέλλον. Μία κίνηση έρχεται ως συνέπειας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, για την οποία η Λευκορωσία θεωρείται περιοχή-κλειδί. Είχε ηδη αποτραπεί η κλήρωση μεταξύ ομάδων από τη Ρωσία και την Ουκρανία, πολύ πριν ξεκινήσει η σύγκρουση στις αρχές του έτους. Τον Μάρτιο, η UEFA είχε ανακοινώσει ότι οι σύλλογοι της Λευκορωσίας και η εθνική ομάδα θα πρέπει να παίξουν όλους τους εντός έδρας αγώνες τους στις διοργανώσεις της UEFA σε ουδέτερους χώρους χωρίς να επιτρέπονται θεατές.

Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και στην περίπτωση της Λευκορωσίας, καθώς μέχρι πρότινος η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Αρχή δεν είχε προχωρήσει σε τιμωρία. Αποφασίστηκε στο συνέδριο της οργανωτικής επιτροπής στη Νιόν, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να βάλει τέλος στην πιθανότητα συνάντησης μιας ουκρανικής και μιας Λευκορωσικής ομάδας σε διεθνή ή διασυλλογική διοργάνωση, αποκλείοντας τις κληρώσεις μεταξύ κλαμπ των δύο χωρών.

Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός περιορισμός που επιβλήθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λευκορωσίας ήταν ότι η εθνική της ομάδα καλείται να δώσει τους μελλοντικούς αγώνες σε ουδέτερη χώση και χωρίς την παρουσία φιλάθλων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.