Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2: Ξαναγίνεται…Panathinaikos (hls)

Oι "πράσινοι" νίκησαν δίκαια και παραμένουν σταθερά στην 3η θέση της βαθμολογίας και σε τροχιά επιστροφής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ύστερα από 7 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός με διαφορά δυο ωρών, “απάντησε” στην εκτός έδρας νίκη του Άρη στο γήπεδο της Τούμπας, με τους τρείς βαθμούς της νίκης του, επίσης εκτός έδρας και κόντρα στον Ολυμπιακό (1-2), παραμένοντας σταθερά στην 3η θέση της βαθμολογίας, με προβάδισμα δυο βαθμών από τον Άρη και σε τροχιά επιστροφής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ύστερα από 7 χρόνια (τελευταία φορά την περίοδο 2015-16).

Οι “πράσινοι” αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο των ημιχρόνων, με τα γκολ του Παλάσιος και του Σχένκφελντ, ενώ ο Ολυμπιακός που έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή (47ο), δεν χάρισε στους φιλάθλους του, ευχάριστα… προέορτια της σαββατιάτικης (14/5) φιέστας του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στην 9η και προτελευταία αγωνιστική των play offs τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου (14/5).

Το γκολ του Παλάσιος που ήταν εξαιρετικής τεχνικής στην αποφυγή δυο παικτών του Ολυμπιακού, Παπαδόπουλου και Ρέαμτσουκ, καθώς και στο “σκάψιμο” της μπάλας που έστειλε στην αντίθετη γωνία του Βάλτσικ, ήρθε κόντρα στην ροή του πρώτου δεκαλέπτου, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε αναλάβει πρωτοβουλίες και είχε δυο καλές ευκαιρίες με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 7′ και το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά στο 9′.

Η ταχύτητα του Παλάσιος προκάλεσε προβλήματα στο κεντρικό δίδυμο της “ερυθρόλευκης” άμυνας, με αποτέλεσμα στο 15′, ο Αργεντίνος να έχει σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, αλλά τον Βατσλίκ να αποκρούει το δυνατό διαγώνιο σουτ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε από τα πλάγια να απειλήσει την εστία του Πρινιόλι, αλλά ήταν αναποτελεσματικός σε τρείς καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 21′ στο σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, η μπάλα κατέληξε άουτ, στο 32′ το σουτ του Ροντρίγκεζ είχε την ίδια κατάληξη, στην κεφαλιά του Παπασταθόπουλου από εκτέλεση κόρνερ (33′), ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” μπλόκαρε σταθερά και η καλύτερη ευκαιρία ήταν μια ακόμα στημένη φάση του Ολυμπιακού, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λόπεζ (36”).

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε και πάλι τους γηπεδούχους στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και ενώ ο Μαρτίνς είχε αντικατατήσει τους Παπαδόπουλο και Αγκιμπού με τους Σισέ και Τικίνιο. Στο 54′, από εκτέλεση κόρνερ του Αιτόρ, ο Σχένκφελντ έκανε την δυνατή κεφαλιά και ενώ καιροφυλακτούσε ο Κουρμπέλης, στέλνοντας την μπάλα για δεύτερη φορά στα “ερυθρόλευκα” δίχτυα. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε πάρει σωστές θέσεις για το μαρκάρισμα των δυο αμυντικών του Παναθηναϊκού που είχαν προωθηθεί…ανενόχλητοι στο πρώτο δοκάρι.

Το παιχνίδι διακόπηκε για 5 λεπτά, λόγω των αναμμένων καπνογόνων και του πυκνού καπνού και στην συνέχιση του αγώνα, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 1-2, από το κόρνερ του Βαλμπουενά, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Τικίνιο που σκόραρε…εντσικτωδώς (71′). Η στημένη φάση ήταν και πάλι η ιδανικότερη λύση για το γκολ του Ολυμπιακού. Στα τελευταία 20 λεπτά και στις καθυστερήσεις (7 λεπτά), ο Ολυμπιακός ζήτησε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς να απειλήσει αξιόλογα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46′ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά, Εμβιλά (79′ Κανέ), Ροντρίγκες (64′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (46′ Τικίνιο), Λόπες (79′ Μασούρας), Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (78′ Χουάνκαρ), Σάρλια, Κώτσιρας, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος, Σάντσες, Αϊτόρ (63′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (63′ Βιτάλ), Ιωαννίδης.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του ντέρμπι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.