Μια έκθεση με καθηλωτικά πορτρέτα γυναικών από το Νεπάλ, τη Σενεγάλη, τον Λίβανο και την Ελλάδα που αφηγούνται την ιστορία τους και παρακινούν τον επισκέπτη όχι μόνο να τις δει, αλλά και να τις ακούσει!
Aπό την Ανατολή ως τη Δύση, άλλοτε ηχηρά και άλλοτε αθόρυβα, οι γυναίκες που συμμετέχουν στα προγράμματα της ActionAid αγωνίζονται καθημερινά και διεκδικούν στην πράξη τα δικαιώματά τους και τη θέση που τους αξίζει. Σε αυτή την έκθεση παίρνουμε δύναμη από τις γυναίκες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια. Εμπνεόμαστε από τον αγώνα τους να γίνουν ορατές σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και στηρίζουμε το δικαίωμά τους σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και ευκαιρίες!
Ο Κοσμάς Κουμιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Από μικρός αγάπησε τη φύση, τους ανθρώπους και τα ταξίδια. Σπούδασε αρχικά Πληροφορική και στη συνέχεια φωτογραφία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Τελικά τον κέρδισε η φωτογραφία και σήμερα είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους, βραβευμένος στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Με την ActionAid πρωτοσυναντήθηκε το 2018, ταξιδεύοντας έκτοτε στο Νεπάλ, τη Σενεγάλη, τον Λίβανο και την Ελλάδα, ντύνοντας με εικόνες το έργο της οργάνωσης, που – σε μεγάλο βαθμό – εστιάζει στις γυναίκες.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 20.00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει, εκτός από τον φωτογράφο, τις Χριστίνα Κοντοβά (σχεδιάστρια), Λίλα Κουντουριώτη (δημοσιογράφος), Ιωάννα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός) και Πίμη Φασούλα, (διευθύντρια επικοινωνίας και marketing Alpha ΤV) να μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες «δύναμης». Τη συζήτηση συντονίζει η Ελιάνα Χρυσικοπούλου (δημοσιογράφος).
Η έκθεση, σε επιμέλεια της εικαστικού-επιμελήτριας Μαρίας Κουμιανού, θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών, από τις 10 έως τις 13 Μαρτίου για την υποστήριξη του έργου της ActionAid. Παράλληλα με τα πορτρέτα, μέσα από σειρά installations το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει γυναίκες να αφηγούνται το πώς κατάφεραν οι ίδιες να βελτιώσουν τη ζωή τους, ενώ θα μπορεί να παρακολουθήσει και μια σειρά από βίντεο με γυναίκες που αλλάζουν το αφήγημα διεκδικώντας μια ισότιμη θέση στην κοινωνία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν και θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία της COVID-19.