Ξεκινώντας από το Ολυμπιακό Δασικό Πάρκο του Πεκίνου, η δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα θα κάνει στάσεις σε σημεία-ορόσημα, όπως το Θερινό Ανάκτορο και το τμήμα Badaling, η πιο επισκέψιμη τοποθεσία του Σινικού Τείχους, καθώς και χώρους των Αγώνων, όπου θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις.
Σε μια στάση η Φλόγα θα περάσει υποβρύχια από αμφίβια ρομπότ, ενώ σε άλλη θα μετακινηθεί από αυτόνομα οχήματα, αλλά, λόγω των σκληρών κανόνων της Κίνας για την Covid-19, μόνο επιλεγμένα μέλη του κοινού θα επιτρέπεται να παρακολουθούν αυτοπροσώπως την εκδήλωση.
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Ελλάδα και την Αρχαία Ολυμπία στις 18 Οκτωβρίου, ενώ έφτασε στην Κίνα δύο ημέρες αργότερα.
Η πρώτη λαμπαδηδρομία έλαβε χώρα στους Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και η Αθήνα μετέτρεψε την παράδοση σε μια παγκόσμια περιοδεία το 2004, την οποία ακολούθησε το Πεκίνο το 2008 με μια διαδρομή που άγγιξε έξι ηπείρους.
Μετά από αυτό, η ΔΟΕ απαγόρευσε τις διεθνείς Ολυμπιακές λαμπαδηδρομίες και η Φλόγα μεταφέρεται αεροπορικώς από την Αθήνα στις χώρες υποδοχής.
Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του περασμένου καλοκαιριού, η Ολυμπιακή Φλόγα ταξίδεψε περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα σε 121 ημέρες, αλλά απομακρύνθηκε από τους δημόσιους δρόμους λόγω της Covid-19.
Τώρα στο Πεκίνο, αυτές τις τρεις ημέρες, θα μεταφερθεί από 1.200 λαμπαδηδρόμους που έχουν εμβολιαστεί και υποβληθεί σε τεστ για Covid-19.
Η Λαμπαδηδρομία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή, ανάψει το βωμό στη «Φωλιά του Πουλιού», το εθνικό στάδιο του Πεκίνου, όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών του 2008.