Υγρός στίβος: Ανοιχτή κόντρα της FINA με τη LEN

Σε τροχιά ρήξης μπαίνουν και επίσημα πλέον η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου, μετά την απόφαση της FINA να μην αναγνωρίσει τον αποκλεισμό των εθνικών ομοσπονδιών της Κροατίας και της Πορτογαλίας, που αποφάσισε πρόσφατα η LEN.

Μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, και με την υποστήριξη έξι ανεξάρτητων νομικών γνωμοδοτήσεων, η FINA ανακοίνωσε ότι δεν επικυρώνει τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει παράτυπες και υποκινούμενες από πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα. Τονίζει, δε, ότι οι ενέργειες της LEN «στρέφονται κατά του ήθους της νέας ηγεσίας της FINA, που υποστηρίζει την ενσωμάτωση, την ισότητα, την ακεραιότητα και τη δημοκρατία».

Οι ομοσπονδίες της Κροατίας και της Πορτογαλίας ήταν από τους πρωτεργάτες της κίνησης, με σκοπό την ανατροπή της διοίκησης της LEN, υπό τον Ιταλό Πάολο Μπαρέλι. Το γεγονός ότι, στο έγγραφο που απέστειλαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ζητώντας τους να στηρίξουν μία πρόταση μομφής και το αίτημα διεξαγωγής εκλογών, χρησιμοποίησαν το λογότυπο της LEN, έδωσε την αφορμή στην διοίκηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου να τιμωρήσει τις δύο χώρες με αποκλεισμό ενός έτους, στερώντας τους -μεταξύ άλλων- τη δυνατότητα να μετάσχουν και να ψηφίσουν στο έκτακτο εκλογικό κογκρέσο της LEN, που θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη.

Αν και η μη επικύρωση της απόφασης από τη FINA ήταν αναμενόμενη, η ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα της ανακοίνωσής της και η ρητή επισήμανση ότι οι δύο χώρες διατηρούν πλήρες δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στο κογκρέσο της LEN, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η διοίκηση της διεθνούς ομοσπονδίας συντάσσεται πλήρως με το αίτημα αλλαγής της ηγεσίας στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.