Στην Κρήτη οι εκπρόσωποι των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών όλου του κόσμου για τη Γενική Συνέλευση της ANOC

Εκπρόσωποι των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (NOC) άρχισαν σήμερα να καταφθάνουν στην Κρήτη, ενόψει της πρώτης υβριδικής Γενικής Συνέλευσης της ANOC, στην οποία θα παρευρεθεί το 75% των 205 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, ενώ οι υπόλοιπες επιτροπές θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Οι συμμετέχοντες έφτασαν στο Creta Maris Beach Resort, τον τόπο διεξαγωγής τόσο της 25ης Γενικής Συνέλευσης ANOC όσο και της τελετής βράβευσης των καλύτερων Αθλητών Παγκοσμίως, ANOC Awards 2021. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ANOC θα συνεδριάσει αύριο (23 Οκτωβρίου), πριν από την έναρξη της διήμερης Γενικής Συνέλευσης στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η τελετή βράβευσης της ANOC για τις εξαιρετικές επιδόσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.
Είναι η πρώτη φορά κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων που οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου συγκεντρώνονται για να συζητήσουν κοινές προκλήσεις στο Ολυμπιακό Κίνημα και μελλοντικές ευκαιρίες. Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης θα περιλαμβάνουν ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας για τους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες της ANOC, παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της ANOC, καθώς και εκθέσεις από τις Επιτροπές ANOC και τις Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος, ο οποίος είναι επίσης Αντιπρόεδρος της ANOC, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τις Ολυμπιακές Επιτροπές από όλο τον κόσμο στο όμορφο νησί της Κρήτης. Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τη Γενική Συνέλευση της ANOC, αλλά η πρώτη φορά που η τελετή Βράβευσης της ANOC θα πραγματοποιηθούν εδώ στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε βασικά θέματα για το μέλλον του αθλητισμού με τους φίλους μας από όλο το Ολυμπιακό Κίνημα, πριν βραβεύσουμε τους εξαιρετικούς αθλητές από τους αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020».

Πριν από την έναρξη των συναντήσεων, ο εν ενεργεία πρόεδρος της ANOC Robin Mitchell δήλωσε:


«Είναι υπέροχο να ανταμώνεις με τόσους πολλούς εκπροσώπους από την οικογένεια των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, καθώς και από το ευρύτερο Ολυμπιακό Κίνημα, εδώ στην Κρήτη. Η σημαντική προσέλευση είναι ένα δείγμα του πόσο εκτιμούν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να συναντιούνται αυτοπροσώπως. Έπειτα από δύο χρόνια χωρίς Γενική Συνέλευση, οι επόμενες μέρες είναι πραγματικά σημαντικές. Θα δώσουν σε όλους μας την ευκαιρία να μοιραστούμε τις εμπειρίες των τελευταίων δύο ετών και να συζητήσουμε τις επόμενες εξελίξεις, καθώς προσαρμοζόμαστε σε έναν κόσμο μετά τον COVID-19. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον οικοδεσπότη μας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη θερμή φιλοξενία και την πολύτιμη υποστήριξη της στην προετοιμασία αυτής της εβδομάδας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.