ΚΙΝΑΛ: Eπαφές Παπανδρέου με Γερουλάνο και Χρηστίδη – “Εποικοδομητικές οι συζητήσεις”

Πρωτοβουλία Παπανδρέου για ενωτική πορεία του ΚΙΝΑΛ - Τι δήλωσαν μετά τα τετ-α-τετ Γερουλάνος και Χρηστίδης - Δεν τέθηκε θέμα απόσυρσης των υποψηφιοτήτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη και ενωτική πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εσωκομματικές εκλογές.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κανονικά θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο MEGA, απέφυγε να απαντήσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. “Δεν θέλω να απαντήσω σε σενάρια. Επειδή είναι σενάρια, δεν θέλω να απαντήσω” υποστήριξε, και αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου.

“Είχαμε συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος σαν πρώην πρωθυπουργός, συμμερίζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που αφορούν την προοπτική της παράταξης. Τέθηκε από κοινού το πως μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα και την προοπτική του χώρου. Είναι πρώην πρωθυπουργός, έχει έτσι και αλλιώς κομβικό ρόλο στην παράταξη. Και ο ίδιος θα καθορίσει τον ρόλο και τα βήματά του, για την ενότητα της παράταξης” σημείωσε.Συναντήσεις με Γερουλάνο και Χρηστίδη

Το πρωί στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο ΧρηστίδηΣύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, “το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης”, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. “Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα”, σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: “Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση“.

Τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συνομιλήσει με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.Υποψηφιότητα Παπανδρέου – Συνεργάτες του αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Νερό στο μύλο των σεναρίων περί υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου έριξε η πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού να συναντηθεί με όλους όσους έχουν δηλώσει πως θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Συνεργάτες του αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις του, γεγονός που δείχνει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα δει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος και αναλόγως θα πράξει. Άλλωστε προτεραιότητα του όπως τονίζει είναι η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης στην παράταξη μάλιστα όπως σημειώνει γι’ αυτή την κίνηση έχει ενημερώσει την Φώφη Γεννηματά.

Η πορεία των συζητήσεων που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το εάν θα μπει στην κούρσα διαδοχής για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει, ωστόσο ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του καθώς η όποια πρωτοβουλία του έχει ως στόχο την συσπείρωση του κόμματος και όχι τη διάσπαση του. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στους υποψηφίους συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάταση του ΚΙΝΑΛ και αναλόγως από τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν θα προχωρήσει ή θα ματαιώσει την στρατηγική του.Όροι και προϋποθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά πως όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των διεκδικητών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τόσο κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος. Πρόκειται για μία από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει προκειμένου να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία όπως επίσης να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του από ένα σημαντικό αριθμό βουλευτών και στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής.

Ωστόσο, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του μπορεί να θέσει εκτός κούρσας τον Παύλο Γερουλάνο και τον Χάρη Καστανίδη οι οποίοι αντλούν ψηφοφόρους από την Παπανδρεϊκή δεξαμενή. “Σχόλιο δεν θέλω να κάνω. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από μόνος του όταν θελήσει να πει κάτι θα το πει. Συνεπώς να απευθυνθείτε στον ίδιο” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Χάρης Καστανίδης.

Γεννηματά Παπανδρέου

Δεν κάνουν πίσω Λοβέδρος – Ανδρουλάκης

Την αισιοδοξία του πως θα είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σε εκδήλωση στην Χαλκίδα. Μάλιστα η ομιλία του υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ήρθε λίγη ώρα μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε με νόημα πως “δεν πρόκειται να κάνει πίσω” και υπογράμμισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά και να εγγυηθούν τις διαδικασίες και την ενότητα του ΚΙΝΑΛ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητα του η οποία δεν εξαρτάται από τις όποιες κινήσεις κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και είναι κάτι που θα τονίσει στο ραντεβού που θα έχει με τον πρώην πρωθυπουργό. Άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος και στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 και είχε χάσει στο δεύτερο γύρο από την Φώφη Γεννηματά.

Ανδρουλάκης Λοβέρδος

Νίκος Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα

Ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στην “Καθημερινή της Κυριακής” αποφεύγει να αναφερθεί στα σενάρια που θέλουν τον αδερφό του Γιώργο να επιστρέφει και να εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. “Πραγματικά δεν περίμενα να εμφανιστεί τόσο σύντομα ξανά μία συζήτηση για έναν Παπανδρέου σε ηγετική θέση στην πολιτική σκηνή. Αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω“.

Παράλληλα όμως τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόμματος στις πολιτικές του ρίζες. “Ο μέσος Έλληνας είναι ΠΑΣΟΚ ως νοοτροπία και το λέω με την καλή έννοια. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη και όσο και αν έχει υποχωρήσει πίσω από άλλα ονόματα πολιτικών σχηματισμών πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξουν και πάλι τα ονόματα και να εμφανιστεί και πάλι μπροστά του ΠΑΣΟΚ” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: The Toc


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.