Premier League: Τι μας μένει από την έκτη αγωνιστική


Μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, η Λίβερπουλ φιγουράρει στην κορυφή της Premier League, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πραγματική νικήτρια της αγωνιστικής, καθώς ήταν η μόνη από τις τέσσερις πρώτες ομάδες που πήρε το τρίποντο. Η Σίτι πήρε εκδίκηση από την Τσέλσι για την ήττα της στον τελικό του Champions League την προηγούμενη σεζόν, αντιστρέφοντας το σκορ του αγώνα εκείνου, με νίκη 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η εντός έδρας ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0 από την Άστον Βίλα και η ισοπαλία της Λίβερπουλ με 3-3 στο Μπρέντφορντ, ολοκλήρωσαν μια τέλεια μέρα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Και οι τέσσερις ομάδες τις χωρίζει πλέον μόλις ένας βαθμός μετά από έξι παιχνίδια, αλλά η Μπράιτον θα μπορούσε να φτάσει στην κορυφή, αν κερδίσει την Κρίσταλ Πάλας τη Δευτέρα. Το AFP Sport εξετάζει τρία σημεία συζήτησης από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου:

Η ΣΙΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ
Η επιτυχία της Τσέλσι στο Champions League, ολοκλήρωσε ένα χατ-τρικ νικών επί της Σίτι προς το τέλος της περασμένης σεζόν σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Αν οι «μπλε» έβγαιναν νικητές για άλλη μια φορά, ο Τόμας Τούχελ θα γινόταν ο πρώτος προπονητής που κέρδισε ποτέ τον Πεπ Γκουαρδιόλα, σε τέσσερα συνεχόμενα ματς.

Αντ ‘αυτού, ο Γκουαρδιόλα εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο μία ομάδα που «έπνιξε» τον αντίπαλο, με την παραδοχή από τον Γερμανό τεχνικό της Τσέλσι, ότι η ομάδα του έπαιξε καλά 20 μέτρα μακριά από τη δική της εστία, αλλά δεν βρήκε τρόπο να προχωρήσει άλλο στον αγωνιστικό χώρο. Η νίκη 1-0 των «πολιτών» ήταν η ελάχιστη ανταμοιβή για την κυριαρχία της στο γήπεδο.

Η… ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο αύξησε τις προσδοκίες ότι η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο πίσω στο Μάντσεστερ, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Άλεξ Φέργκιουσον το 2013. Ωστόσο, μπορεί ο Ρονάλντο να δημιούργησε αίσθηση στην περίοδο του Φέργκιουσον, αλλά έκανε τη διαφορά σε μια ισορροπημένη ομάδα, αποδεδειγμένων νικητών. Τώρα είναι πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία, σε μία ομάδα που στερείται συνοχής. Η Γιουνάιτεντ έχει πλέον χάσει τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της και η παρουσία στη συνέχεια του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τίθεται εκ νέου εν αμφιβόλω.

Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ επέλεξε τον Μπρούνο Φερνάντες στην εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του μετά το 1-0 και όχι τον Ρονάλντο. Ο Φερνάντες που είχε ευστοχήσει στα 21 από τα 22 πέναλτι στη Γιουνάιτεντ, δεν τα κατάφερε με την Άστον Βίλα, η οποία νίκησε τους «κόκκινους διαβόλους», ανεξαρτήτου έδρας, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ
Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, η Άρσεναλ έκανε τη χειρότερη εκκίνηση των τελευταίων 67 ετών στο πρωτάθλημα, με τον Μικέλ Αρτέτα να αμφισβητείται έντονα. Στη συνέχεια ήρθαν τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (4 με αυτή στο Λιγκ Καπ), η τελευταία στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ και με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά επικράτησε 3-1 στην καλύτερη εφετινή της εμφάνιση.

Οι καλοκαιρινές δαπάνες 150 εκατομμυρίων λιρών για έξι παίκτες ηλικίας 21 έως 23 ετών ήδη αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς με τους Άαρον Ράμσντεϊλ, Μπεν Γουάιτ, Τακεχίρο Τομιγιάσου, Μάρτιν Όντεγκαρντ, Αλμπέρ Σαμπί Λοκόνγκα και Νούνο Ταβάρες να παίζουν σημαντικό ρόλο στο ντέρμπι. Επίσης αναδείχτηκαν άλλα δύο νέα αστέρια που αναπτύχθηκαν στην ακαδημία της Άρσεναλ και δημιούργησαν περισσότερες ελπίδες για το μέλλον. Ο Εμίλ Σμιθ-Ρόου και ο Μπουκάγιο Σάκα, μέτρησαν από έναν γκολ και μία ασίστ στο πρώτο ημίχρονο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.