Λίβερπουλ-Νιουκάστλ 1-1: Ο Ουίλοκ «τιμώρησε» την…επιπολαιότητα των γηπεδούχων (vd)

Η Λίβερπουλ «αυτοκτόνησε» στο «Άνφιλντ», έχοντας προβάδισμα με το γκολ του Σαλάχ για 92 λεπτά και η Νιουκάστλ ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το μοναδικό γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ από το τρίτο λεπτό δεν αποδείχτηκε αρκετό για την Λίβερπουλ να νικήσει την Νιουκάστλ στο «Άνφιλντ» και ο Τζό Ουίλοκ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σόκαρε τους επιπόλαιους παίκτες του Κλόπ. Η…προειδοποίηση του Ουίλσον που σκόραρε στο 93′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε επειδή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, δεν…εισακούστηκε από τους επιπόλαιους γηπεδούχους. Η Λίβερπουλ έχασε δυο πολύτιμους βαθμούς και έμεινε στην 6η θέση (54β.), με έναν αγώνα περισσότερο από τις ισόβαθμές Τσέλσι και Γουέστ Χαμ (55β.)

Ο «μονόλογος» της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, απέφερε μόνο το γκολ του Σαλάχ, μόλις στο 3ο λεπτό. Από στην σέντρα του Μανέ, ο Φιρμίνιο κέρδισε την κεφαλιά από τον Ρίτσι και τροφοδότησε τον Σαλάχ, ο οποίος είχε στην πλάτη του, τον Ντάμετ και ο…δαιμόνιος Αιγύπτιος επιθετικός έκανε περιστροφή 360 μοιρών και σούταρε, αιφνιδιάζοντας τον Ντουμπράφκα στην αριστερή γωνία που θεωρητικά φυλούσε…

Η στατιστική «καθρεφτίζει» την ροή του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο, καθώς οι «reds» είχαν 12 σουτ στην αντίπαλη εστία, έναντι ενός της Νιουκάστλ που αμύνθηκε στο μισό γήπεδο, η κατοχή της μπάλας ήταν 72&-28& και οι παίκτες του Κλόπ, αντάλλαξαν 428 πάσες στην κυκλοφορία της μπάλας, έναντι 128 από τους φιλοξενούμενους.

Στο τετράλεπτο διάστημα (39’-43’), η Λίβερπουλ δημιούργησε τρείς σημαντικές ευκαιρίες με τον Μανέ, τον Φιρμίνιο και τον Ζότα, αλλά δεν διπλασίασε τα γκολ της, γιατί μια φορά ο Ντουμπράφκα είπε «όχι» και τις άλλες δυο, οι επιθετικοί αστόχησαν. Η Νιουκάστλ είχε μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Λόνγκσταφ (24’) στη μοναδική αξιόλογη εφαρμογή του tranzision των παικτών του τεχνικού, Στηβ Μπρούς.

Στο 55’, ο Ζόελινγκτον απέφυγε τον Φαμπίνιο και πάλι σε φάση αντεπίθεσης, αλλά από το πλασέ του, η μπάλα πήγε στα πόδια του Άλισον που απέκρουσε, ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Φιρμίνιο σούταρε από τα πλάγια και χωρίς να κάνει κοντρόλ, αλλά δεν αιφνιδίασε τον Ντουμπράφκα στην «κλειστή» γωνία του. Το εύθραστο 1-0 παρέμεινε στο 63’, όταν το δυνατό σουτ του Ρόμπερτσον, εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι, καθώς και στο 73’, με τον Σαλάχ να μην εκμεταλλεύεται το λάθος του κεντρικού αμυντικού «δίδυμου» της Νιουκάστλ και την πάσα του Μανέ, στοχεύοντας στην εξωτερική πλευρά των αντίπαλων διχτύων.

Στο 81’και στο σουτ του Μίλνερ, ο Ντουμπράφσκα μπλόκαρε σταθερά.  Στο 92′, ο Ουίλσον «τιμώρησε» τους αμυντικούς Φαμπίνιο και Κάλπακ, ξεφεύγοντας από την επιτήρηση τους, προσπάθησε να πλασάρει τον Άλισον που απέκρουσε, αλλά η μπάλα επέστρεψε στο αριστερό χέρι του και χτύπησε σε αυτό, με αποτέλεσμα να κερδίσει αντικανονικά πλεονέκτημα.

Στο 95′ δεν υπήρχε άλλη…τύχη για την Λίβερπουλ. Ο Γκέιλ κέρδισε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, χωρίς να είναι σε θέση οφσάϊντ όπως αποδείχτηκε από το VAR και αυτή την φορά, ο Ουίλοκ δεν «χαρίστηκε». Έκανε το κοντρόλ, σούταρε δυνατά και η μπάλα ύστερα από κόντρα, κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαμπίνιο, Κάμπακ, Ρόμπερτσον, Σαλάχ, Βινάλντουμ, Τιάγκο (76’ Τζόουνς), Μανέ, Φιρμίνιο, Ζότα (58’ Μίλνερ).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράφκα, Ρίτσι, Ντάμετ, Κλάρκ (65’ Ουίλοκ), Φερνάντεζ, Μέρφι, Σέλβεϊ, Λόνγκσταφ, Αλμιρόν (86’ Γκέιλ), Σεν Μαξιμίν, Ζοέλινγκτον (60’ Ουίλσον).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.